AlkotóMűvészet

Újra Polaroid Workshop Budapesten! :: tárlatvezetés és az új Polaroid kamera

Mindig ki akartad próbálni a polaroidozást, de eddig soha sem volt alkalmad? Szeretnéd megtudni milyen művészi lehetőségek rejlenek az instant-analóg fotózásban? Vagy egyszerűen csak szeretnél jó társaságban kreatív és értelmes dolgokkal foglalkozni egy vasárnap délután? Itt a nagy lehetőség!!!
Két programunk is lesz: tárlatvezetés és az új Polaroid kamera bemutatása és kipróbálása.

Tovább
HallhatóIrodalomLátható

A halhatatlan Petőfi – Weiner Sennyey Tibor előadása

Újra és újra felélednek különböző híresztelések, hogy Petőfi Sándor nem is 1849-ben, hanem 1856-ban halt meg Barguzinban. A történet ismert, számtalanszor írtak róla, erősítették és cáfolták meg, derítették ki, hogy a barguzini csontok alapján Petőfi nő volt és hasonlók. De vajon miért olyan fontos nekünk, hogy Petőfi tovább éljen? Ki nekünk ma Petőfi Sándor? Weiner Sennyey Tibor előadása a szentendrei Nyitott Templomok Fesztiválján hangzott el és a DRÓTon most megnézhetitek.

Tovább
LáthatóMűvészetSzínház Katonák

Erdőből zárt színházi térbe? – A háborúról csináltak előadást az Amargant Színházi Műhely színészei

Az Amargant Színházi Műhely a tavalyi év Szent György tematikát feldolgozó, Sárkány című előadása után idén egy újabb erdei színházi előadással jelentkezett a Farkasgyepű szélén elhelyezkedő bakonyi erdőben. Ezt az előadást a nyári sikerek nyomán most ősszel és télen is játszani fogják, egyfajta vándorprodukcióként.Az erdei színházi keretek után az előadást először a solymári Fészek Orpheumban álmodják bele zárt terű színházi keretek közé.

Tovább
AlkotóÉletMűvészet A tükörbe felnéző nyolc látogató a Közép Őrével

Külső szemmel, Ji Csing Labirintus a Szigeten

A Ji Csing labirintusa Bérczi Zsófia szellemi kohójából született meg, kelt életre, és állt rendelkezésére az idén is mindazoknak, akik a Sziget Fesztiválon rátaláltak. Először még 2001-ben, 2015-től pedig évről évre megjelenik az ország legnagyobb nyári fesztiválján, ahol 2003-2014 között ugyanebben az építményben a Tarot Labirintus működött.

Tovább
AlkotóIrodalomSzínház Zoltán Áron

Szuper verses program Zoltán Áronnal szeptember 14-én!

Mi haszna a versnek? Miért éri meg az emberiségnek fenntartani egy ilyen bonyolult és sokszor fájdalmas jelenséget, mint a költészet? Annyi minden egyszerűbb, kellemesebb és látszólag hasznosabb dologgal lehet foglalkozni, miért éppen verseket olvasgatnánk? Zoltán Áron szuper verses programját ajánljuk szeptember 14-ére a DRÓTon. Áron immár hetedik éve kutatja tudományos igényességgel azt, hogy miért hatnak…

Tovább
Irodalom

Kun László – Weiner Sennyey Tibor drámája

Eredetileg 1290. július 10-én, éjszaka, Körösszeg várának árnyékában egy sátorban játszódna ez a dráma, de lehetséges, hogy mégis inkább napjainkban egy cirkuszi előadáson, gengszterek között a kaszinóban, vagy akár egy házibuli keretein belül történik mindez. Weiner Sennyey Tibor a Méhes György drámaíró pályázaton második díjat nyert, mindeddig be nem mutatott drámáját a DRÓTon az államalapítás ünnepe alkalmából tesszük közzé. Olvassatok kortárs költőtől magyar királydrámát!

Tovább