A Radikális Szabadidő Színház és a Színváltások fesztivál alapítója, vezetője. Jelenleg szabadúszó rendező, színész, író főszerkesztő - JÁTÉKOS folyóirat, 2014 óta. A Magyar Szín-Játékos Szövetség elnökségi tagja, az Új Alkotóműhely Egyesület elnöke.

Álarcok nélkül

Párbeszédbe léphet-e a kortárs művészet a „hétköznapok emberével”? Mitől lesz jó egy szobor? Mitől működik egy festmény? Mit gondolnak erről saját munkáikon keresztül maguk az alkotók? Sorozatunkban Formanek Csaba portréfilmjeit mutatjuk be, melyeket az Új Alkotóműhely Egyesület tiszakécskei művésztelepén készített.Az első három kisfilmből Fekete Attila fotóst, Hidvégi Petra kísérleti keramikust és Retkes Máté szobrászt ismerhetitek meg.

Évadértékelő – Formanek Csaba színházi munkáiról

Véget ért első évadunk a Patyolatban: kíváncsiak vagyunk, hogyan éreztétek magatokat az előadásokon, és hogy szerintetek merre lenne érdemes továbbhaladni. Egyúttal kifaggatunk Titeket a színházbajárási és – gyönyörű szóval: – „kultúrafogyasztói” szokásotokról is, hogy jobban lássuk, milyen típusú közönség gyülekezik vagy nem gyülekezik kapuink előtt. És igen, az is érdekel minket, hogy ha nem jártál nálunk ebben az évadban, annak mi lehet az oka. A kérdőív kitöltésével egy olyan színházi műhely létrejöttét segíted, amely a közönségével párbeszédben igyekszik megfogalmazni az általa fontosnak vélt kérdéseket.

Korrupció és szabadság a kuplerájban

A szeptemberi bemutató után ismét műsoron a Kirké, avagy kalandozások a disznóólban című előadás. Az Odüsszeia epizódjának kortárs színházi feldolgozása október 15-én a budapesti Patyolatban, 20-án pedig Debrecenben lesz látható. A DRÓTon most részleteket olvashattok a szövegből Kvazár és a Debreceni Egyetemi Színház által közösen színpadra állított előadásból.