Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

szeptember 2021

Infernális bűnök – Dante körei

A Halszájoptika Képirodalmi Hálózat a Dante emlékév alkalmából egy olyan alkotói folyamatot indított el, melynek során képalkotókat valamint írókat/költőket kért fel arra, hogy Dante által a Pokolban rendszerezett bűnök kulcsszavaiból kiindulva küldjenek műveket. Érdekes eljátszani a gondolattal, hogyan értelmezzük súlyuk vagy természetük szerint ezeket a kategóriákat saját magán- és közéletünkben. Vajon melyik a nagyobb a bűn, erőszakosnak vagy hazugnak lenni?

Péntek Orsolya: Tarot- kiállításmegnyitó

Tarot: huszonkét lap. Vagy huszonkét betű, huszonkét tudatállapot, huszonkét színkód, huszonkét lehetséges személy. Mindegyik benne lakik mindenkiben. Ezekből a lapokból (betűkből) ki lehet rakni a világot.

Péntek Orsolya Tarot című kiállításán a huszonkét lap mindegyike megjelenik olajfestményként, az egyes képekből pedig hatalmas kompozícióként épül fel az egész.