Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

január 2020

Weiner Sennyey Tibor előadása Kemény Zsigmond elveszett szerelméről, regényéről és kastélyáról

Kemény Zsigmond harminc évesen szerelmes volt egy tizenöt éves fiatal lányba, akit el akart venni feleségül. A reménytelen szerelem egy elveszett regényben öntött formát, amiről sokáig azt hittük, hogy nincs meg. Ez volt az Élet és Ábránd, amely a portugál költő, Luís de Camões szerelmét mutatta be egy tizenöt évvel fiatalabb nő iránt. Weiner Sennyey Tibor megtalálta a regényt, majd kolozsvári útja alkalmával felkereste barátaival - Békés Zoltánnal és Gergely Edóval - Kemény Zsigmond kastélyát Pusztakamaráson, ahol polaroid fotókat készített. Az egész kalandot megírta egy esszében, amely 2020 februárjában a kolozsvári Korunkban jelenik meg. A Magyar Széppróza Napja alkalmából most előadást tart erről a különösen megrázó történetről a Magyar Írószövetség Ex Libris könyvtárában.

Virág a Nemzeti Táncszínházban

Shin Eunju és Batarita 2015, 2016 után harmadik alkalommal hoz létre közös alkotást. Érzékeny egybefonódásokkal, ellentétekkel telt koprodukciójuk a novemberi koreai bemutatót követően Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban látható. Képek, információk a pénteki egyszeri és megismételhetetlen előadással kapcsolatban a DRÓTon.