Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

december 2019

Hagyomány szerint - Balogh Viktória kiállítása

A konkrét történetektől elmozdulva - a vetített videóban, fotográfiákon - a fogalmakat a rozmaring (hűség, női tisztaság, összetartozás) jelképén keresztül bontja ki Balogh, értelmezi tovább. Arra keresi a választ, hogy idővel a hagyományok hogyan öröklődhetnek tovább, közben hogyan módosulhatnak, rakódhatnak egymásra, miként vannak hatással az egyéni sorsokra. Részletek és képek a DRÓTon.

Erasmus könyvbemutató Budapesten

Mitől lesz értelmiségi az értelmiségi? Mitől lesz európai valaki? Milyen legyen a hatalom és a kultúra viszonya? Erasmus már felvetette ezeket a kérdéseket. Legyél te is értelmiségi, legyél te is európai: olvass Erasmust! Új kötetben lát napvilágot Rotterdami Erasmus számos eddig magyarul meg nem jelent írása Ledán M. István és Petneházi Gábor fordításában. A könyvet Ács Pál, Petneházi Gábor, Szörényi László és Weiner Sennyey Tibor mutatják be az Írók Boltjában január 10-én, pénteken délután 5 órakor.