Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

október 2019

Kertész leszek – Kiss Márta festőművész kiállítása Budapesten!

A Kertész leszek című kiállítás hangsúlyos motívuma a különféle létsíkok, emberek, állatok és növények közötti kapcsolat. Jelen van a természet közelségének vágya, ahol az emberek szavak nélküli párbeszédbe próbálnak elegyedni állatokkal és növényekkel. De megjelenik egy olyan vágyódás is a természet után, amit annak hiánya vagy pusztulása idéz meg. Az állatalakok, és azok a mozzanatok, amikben a képeken szereplő emberek megjelennek, szimbolikus jelentéssel is bírnak.

Slam&vers - Bánóczi Bea és Izsó Zita estje

Az eseményen a kapcsolódó témák, képek és egyéb motívumok kötik össze az elhangzó szövegeket, amik így sajátos párbeszédbe lépnek. Ezen az esten a slam és a versek nem csak jól megférnek együtt, hanem egymásból és egymásra építkeznek. A párbeszéd ritmusát a zene adja meg, ami tovább erősíti a szövegek atmoszféráját.

Lassíthatjuk-e a klímaváltozást? - konferencia a Dunakanyarban

Nyitott Konferencia a Dunakanyarban, Szentendrén a Művészet Malomban a klímakatasztrófa megállításáért, az élhető jövőért. A CEU, CORVINUS, ELTE oktatóinak előadásai után beszélgetés lesz a közönség részvételével, ahol közösen gondolkodhatunk. A klímaválság az a kivételes terület, amely mindenkit egyformán érint, és minden egyes ember tehet ellene.