Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

SOS! Elveszett az utolsó avantgarde költő táskája! Keressük!

SOS! Elveszett az utolsó avantgarde költő táskája! Keressük!

2017. 03. 12., v - 13:37
0 hozzászólás

ELVESZETT! ADD TOVÁBB! - A napokban a pesti éjszakában elveszett: henger-alakú ("geodéta-típusú"), barna bőrtáskám. Együtt utaztunk 18 éven át... Tartalmának egy része is csak nekem lenne "fontos", igazolvány, pénz a legkevesebb... Leginkább maga a "corpus" hiányzik - és néhány kézirat, előhívatlan film, "kegytárgyak, relikviák"... - Ha valaki megtalálja: ajándék és hatalmas hála jár Neki! - Szép Napo(ka)t mindenkinek! - írta Nagy Zopán. Itt a fotó a táskáról, illetve néhány Nagy Zopán vers, írás és interjú, addig is amíg megtaláljuk. 

Táska

Nem eladható – Beszélgetés Nagy Zopánnal, az utolsó avantgarde költővel

A lényeg: a hagyományosabb művészeti, irodalmi formák és gondolkodásmódok újra-értelmezése, kötetlenebb kifejezésmóddal, szabadabb szellemiséggel… 

Nagy Zopán: Kétségek 

„vérmes vérmezőn / (kín-hízott kannibállal): / enni pipacsot!" - az utolsó avantgarde költőnek is most jelenik meg a könyvhétre új kötete. Olyan versekkel teli, melyeket biztosan nem ért senki. Vagy mégis? Nem vagy elég bátor, hogy beleolvass!  

Nagy Zopán: Talált napló tenger-közelben

Feljegyzések Outis, alias: Pán Simon utazásaiból (avagy: kísérletek belső „hullámok” idézésére, idomítására).

Önjáró paradoxonok - versek Miltényi Tibor az esszenciális-forma című könyvéhez

Az Igazság ellensége (Isten arra, mítosz erre…): ellen-mérget nem ígérget - az utolsó avantgarde költő, Nagy Zopán két verse és különleges fotói a DRÓTon. 

Nagy Zopán: Krasznahorkai-reflexió

Nagy Zopán tizenhat év után újraolvasta Krasznahorkai László Háború és Háború című regényét, majd útrakelt Gyomáról Párizsba. Az út során az alábbi jegyzetet írta.

„Időző-jelben": Szaturnusz jegyében (Nagy Zopán összeállítása)

A világ összes kábítószere sem menthet meg minket önmagunktól. - Nagy Zopán tizenhat év után újraolvasta Krasznahorkai László Háború és Háború című regényét, majd útra kelt Gyomáról Párizsba. Az út során az alábbi idézeteket gyűjtötte ki.