SOS! Elveszett az utolsó avantgarde költő táskája! Keressük!

ELVESZETT! ADD TOVÁBB! – A napokban a pesti éjszakában elveszett: henger-alakú „geodéta-típusú”, barna bőrtáskám. Együtt utaztunk 18 éven át… Tartalmának egy része is csak nekem lenne „fontos”, igazolvány, pénz a legkevesebb… Leginkább maga a „corpus” hiányzik – és néhány kézirat, előhívatlan film, „kegytárgyak, relikviák”… – Ha valaki megtalálja: ajándék és hatalmas hála jár Neki! – Szép Napokat mindenkinek! – írta Nagy Zopán. Itt a fotó a táskáról, illetve néhány Nagy Zopán vers, írás és interjú, addig is amíg megtaláljuk.

400.000 forint díjazású pályázat Jack London emlékére Centauri ajánlásával!

Remélem, ez a pályázat épp úgy inspiráló lesz sokaknak, mint annak idején Jack számára egy irodalmi pályázat. Ugyanis Jack írói útja is egy pályázattal vette kezdetét. Arra kérlek benneteket, hogy gondoljatok azokra a fiatal emberekre, akik talán ettől a pályázattól kapnak biztatást vagy inspirációt. Nekünk mindössze annyi a dolgunk, hogy a lehető legtöbb helyre eljuttassuk a pályázat hírét.

Verset posztolt a fél világ

Mi történt 2015 április 11-én? Talán a résztvevők közül sokan tudják, hogy a világ eddigi legnagyobb költészeti akciójának közreműködőjévé vált. A Gittegylet.com szervezte akcióhoz kapcsolódott több ezer versposztoló mellett a DRÓT is. Örömteli bejelentésünk, hogy mától a Posztolj verset az utcára főszervezője – Szeifert Natália – a DRÓT alkotó-szerkesztője lett. Részletekért és összefoglaló videóért kattints.