Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Senki sem normális?

Senki sem normális?

2017. 03. 02., Csü - 10:44
0 hozzászólás

Ha csak egyetlen cikket olvasol el, amiben benne van, hogy hogy néz ki Magyarország 2017 márciusában, akkor ez legyen az. Még csak csütörtök van, de Hanzély Márton látnoki képességektől áthatva megírta az egész hetet egyben. 

Senki
És akkor mi van?

Vasárnap még homorultunk és megtudtuk, hogy a kommunizmusért nem az oroszok, hanem a hanyatló Nyugat a felelős. Ha ezt nem tudtuk volna, akkor most már megnyugodhatunk, mert tudtunkra hozták a NÖRI megemlékezésén, az Új Köztemető Látogatóközpontban, hogy márpedig sírjaink homorultak. Nem, ez nem rosszul idézés, ez kérem parafrázis. Egy magát irodalminak mondó lapon publikáló oktondi irodalmárocskának ezt tudnia kellene, huhú.

Hétfőn már a Mindenki Oscar-díjának örültünk, de aztán megtudhattuk, hogy nem is olyan jó film, sőt, igazából rossz. Erika néni Orbán Viktor állítólag, a gyerekek mi vagyunk, ráadásul Orbán Viktor gratulált Erika néninek és a gyerekeknek, hogy kijutottak Svédország helyett Amerikába, és ez állítólag cinizmus, hogy nem sül le. Sőtsőtsőt.

Közben az is kiderült, hogy a kormánypárt megvalósítja a Kétfarkú Kutyapárt nagyratörő álmát – igaz, sajnos nem Felcsúton –, a talán majd Farkas Bertalan Űrközpontot. A MAŰR (Magyar Űrhajózási Vállalat) járművei majd innen fognak felszállni. 

Gyulaháza jelentkezz! 

Gyulaháza, vétel? 

Igen, állítólag a polgármester csak egy lacikonyhára pályázott, aztán ez lett belőle. Szerintem egyébként nem hülyeség Gyulaházát rárakni a világűrtérképre. Hiányzott róla. De ez még semmi! Lesz átlátszó üveghíd is, nagyobb, mint Kínában, haha. 

Pedig még csak kedd volt. 

Szerdán már etnikailag homogén néppé lettünk, igaz voltak, akik ez ellen hőbörögtek, mert hogy az ezerév alatt itt mindenki turmix, de sebaj, inkább hóhahó. 

Még aznap délutánra rájöttek: attól, hogy nem lesz olimpia még egy csomó mindent lehetne építeni az olimpiai tervekből, kivétel, amire tényleg szükség lenne. Amúgy is, a hálátlan és áruló Budapestet büntetni kell, a hű vidéket jutalmazni, és inkább mindent ott csináljunk. Ha menekültek, ó bocsánat, „migránsok” éppen nincsenek, ha a Soros – tudjukki – mirigyein élősködő, külföldi pénzekből - tényleg, az EU-s támogatások nem külföldi pénzek? - lébecoló aktivisták és jogvédők, és baloldali revolver újságírócskák kirándulni mentek, akkor majd kijátsszák a népet saját maga ellen, hurráhé.

Szerdán mindenki azon háborgott, hogy mindenki a Mindenkiről beszél. Na jó, de hogyan? Pedig Erika néninek szép volt a ruhája, állítólag, bár én nem láttam, és a gyerekek meg tátogtak, nem is igazi az egész, és miért nem nagyfilm, mi az hogy kisfilm, merjünk nagyot filmezni, tavaly a Saul fia, meg a tudjukkik, most meg a gyerekek, meg a nemtudjukkik.

Ma csütörtök van. 

Bejelentik, hogy a Parlament a múltbéli demokráciák múzeuma lesz, hová az érdeklődő nép jegyet válthat, fizetett statiszták szemük láttára játsszák majd el azt a meghaladott és túlélt demokrácia nevű játékot. Szavaznak, nyomkodnak, nem Pistike, ejnye, ne fogdosd össze a képviselő bácsit, píha.

A várban piramis épül, a Ligetet lebetonozzák, a Népstadion megint kész lesz és atommal fűtik majd a gyöpöt, azt a szép zöld gyöpöt, góóól.

Pénteken kilépünk az Európai Unióból, de a pénzt azt még köszi elfogadjuk, visszajáró nincs. Szövetségre lépünk a trumpi Amerikávala putyini Oroszországgal és az erdogani Törökországgal. Szombatra kész is az Illiberális Unió, közismertebb nevén az Illiberó. Azon már nem is gondolkodunk, hogy hogyan juttotunk oda, ahová a minyonok, nyamnyam.

Vasárnap misére megyünk, szentté avattatjuk Koppányt, Turul madarat teszünk a piramis tetejére és kettőskeresztet a turul fejére. Közben visszatérnek a MAŰR hajói a Trappist-1-ről - így bebizonyosodik, hogy mégsem olyan hülye Stephen Hawking -, ahol már pajzsokat vontak a bolygók köré az őslakosok, és azért imádkoznak, hogy csak oda ne menjünk. Pedig vittünk golyóstollat, Rubik-kockát és közbeszerzést.

Szerintük ugyanis senki sem normális már itt. 

Senki.