Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Romhányi József verse kétféle értelmezésben: Lénától és Formanek Csabától

Romhányi József verse kétféle értelmezésben: Lénától és Formanek Csabától

2020. 02. 23., v - 18:08
0 hozzászólás

Talán maga Romhányi József is meglepődne, ha hallaná, hogy a verse mennyire másképp szólal meg egy kislány, illetve egy színész szájából. Formanek Csaba szuggesztív előadással, Léna pedig a megszokott bájával mutatja be egy gonosz idomár balul elsült történetét

 
Léna

Léna

Léna hatéves iskolás. Mint bármelyik ilyen korú gyermek, imád rajzolni, kirakózni, társasjátékozni, babázni, biciklizni, játszótérre járni…de egyvalamit még ezeknél is jobban szeret: verset mondani.

Korábban is a könyvesboltok törzsvásárlói voltunk. Megszámlálhatatlan képeskönyv, mesekönyv töltötte meg a szobája polcát.

Léna és Csaba

Egyszer Léna kitalálta, hogy menjünk el, és vegyünk verses könyveket! Akkor kezdődött el igazán a versek szeretete.

Léna pár perc alatt megtanult bármit, és azokat olyan ösztönösen, bátran, kellően szemtelenül, mégis szerethetően adta elő, hogy a versek a szájából életre keltek!

Itt előjött belőlem a pedagógus. Miért rejtsük el a tehetséges gyerekeket? Miért ne adnánk a szülőknek ötleteket, hogy milyen verseket tanul meg szívesen egy óvodás vagy egy kisiskolás? Ezért elindítottuk a „Léna verses doboza” című verses YouTube csatornát, amihez nagyon sok szülő és pedagógus támogatását kaptuk meg. Innen jött az ötlet, hogy a csatornához kapcsolódjon egy Facebook oldal is, amin a videókon kívül megtalálhatjátok a versek nyomtatott változatait, további verseket, kimaradt jeleneteket, valamint rengeteg ötletet a verseléshez. Ha csak néhány gyerek emiatt kedvet kap a verstanuláshoz, nekünk már az sikernek számítana.

Lehet nevezni ezt egy kis missziónak is, de az az igazság, hogy mi is nagyon élvezzük, tesszük az egészet remélhetőleg mások épülésére és szórakoztatására!

Léna Facebook oldalát itt tudjátok követni.