Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Költő a méhesben

Költő a méhesben

2021. 08. 03., k - 20:46
0 hozzászólás
Weiner Sennyey Tibor előadása a méhekről, a méhesről, a méhek és az ember kapcsolatának kultúrtörténetéről a 30-dik Művészetek Völgyében, a kapolcsi Evangélikus templomban. Az idézeteket és a versfordításokat felolvasta Zoltán Áron.
km
Weiner Sennyey Tibor előadása

 

 

Legközelebb, ha Tibortól élőben méhes verseket szeretnél hallani, akkor azt a Szentendre éjjel-nappal fesztiválon augusztus 28-án teheted. Esemény itt.

Kapcsolódó irodalom:

„Amikor az ember partnerként tekintett a méhekre, mindig virágzó volt viszonyunk, amikor az ember kirabolta és elpusztította őket katasztrofális.” - Weiner Sennyey Tibor esszéje a méhekről és a méhek kultúrtörténetéről, szerepéről a művészetben, különös tekintettel a magyar irodalomra a DRÓTon.

---

„Ül a költő a lugasban, dolgozik. Körülötte zsongnak a méhek, illatoznak a fák. Berzsenyit idéző idill, mégsem a múltban és Niklán vagyunk, hanem ez év májusában Szentendrén. A költőnél, aki sokat tett azért, hogy összegyűljön elegendő aláírás a méhek védelmét követelő petícióhoz. – Azt mondják, a méhészkedés húsz családig hobbi, azonfelül munka. Nekem tizennyolc méhcsaládom van… Most sok a tennivaló velük, hamarosan virágzik az akác, utána jön a hárs. Mindjárt itt a vihar, látom rajtuk. Máshogy mozognak, ez nem a szokásos gyűjtőrepülés. A teraszon is érezni, hogy megforrósodott a levegő, a nap mintha vészjóslóan sütne. Tényleg készül valami…”

Költő a méhesben - Hulej Emese riportja a Nők Lapjában ---

A rendezvény a Magyar Írószövetség programja volt.