Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

12 pontban hogyan lehettek igazán nagy magyar hazafiak és honleányok a XXI. században

12 pontban hogyan lehettek igazán nagy magyar hazafiak és honleányok a XXI. században

2021. 03. 15., Mon - 11:04
0 hozzászólás
Hogyan lehettek igazán nagy magyar hazafiak és honleányok a XXI. században? 2021. március 15-én ebből a 12 pontunkból most megtudhatjátok.
kokarda

1. Ne szemetelj! Ez a hazád, büszke vagy rá, szereted a tájait, városait, falvait, utcáit, akkor ne szemetelj! Csúnya dolog, méltatlan egy igazi honleányhoz vagy hazafihoz, és ha már itt tartunk, egy hazáját szerető magyar szükségszerűen védi a környezetet, igyekszik a legkisebb kárt okozni a természetben, mert tudja, hogy ez a teremtő természet az otthona, s gondol a következő generációkra is.

2. Ne szidd a többieket! Szereted a népedet? Szereted a magyarságot? Akkor ne szidalmazd a többi magyart csak azért mert máshogyan gondolkozik, máshogyan él. Kritizálj, ha szükséges, de mindig úgy, hogy meggondolod mit mondasz, hogy az építő legyen, úgy, ahogy szeretnéd, hogy téged is kritizáljanak.

3. Ne szidalmazz másokat! Szeretnéd, hogy a világon mindenhol szépen beszéljenek a magyarokról? Akkor beszélj szépen te is másokról. Horvátokról, románokról, szlovákokról, oroszokról, németekről, arabokról, zsidókról, mindenki másról. Ne mocskolj másokat, mert nem helyes, nem igaz, és sem rád, sem a többi magyarra nem vet jó fényt.

4. Ne hazudj! Nem szép dolog, hiába csinálják sokan, de te ne hazudj. Hazudni nem szabad. Az igazság lehet, hogy néha fáj, de meg lehet mondani tapintatosan is. Tanulj meg igazat mondani és tapintatosnak lenni egyszerre.

5. Ne lopj! Nagyon sokan szeretnek lopkodni, főleg közvagyont, mások dolgait. Ha te igazi magyar vagy, tudod jól, hogy a lopdosás nagyon csúnya dolog, sok szenvedéssel és igazságtalansággal jár, ezért te nem lopsz.

6. Ne ölj! Egy igazi hazafi nem bánt senki mást, sem embereket, sem állatokat nem kínoz, nem öl sem szavakkal, sem tettekkel. Tudja, hogy tettel és szavakkal is lehet ölni és az nagyon csúnya dolog, és amikor ölünk, akkor a jobbik önmagunkat is öljük. (Éppen ezért még a közösségi média használatakor se akarj senkit sem a pokolra küldeni.) Egy igazi magyar megtanul helyesen, szépen, érthetően és erőszakmentesen magyarul beszélni, ezzel is szeretve hazáját.

7. Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit, vagy mit nem csinálnak! Magadat fejlesszed, a saját ügyeidet igyekezz rendesen „megcsinálni”. Ne másra mutogass, ha valami nem sikerül, de mondj köszönetet azoknak, akik segítenek abban, hogy rendes, derék, becsületes magyar ember lettél, akire méltán lehetünk büszkék. Ne rágódj odavetett gumicsontokon, ha már valamin, akkor csak saját hibáidon, de csak addig, hogy változtatni-változni tudj.

8. Tanulj! Egyedül az a nép értékes, amelyben sok okos, művelt egyén van, olyanok, akik tanulnak gyerekként, felnőttként, öregként is, egész életen át. Olyanok, akik könyvekből is, másoktól is, gyakorlatból is tanulnak. Olyanok, akik nyelveket tanulnak! Olyanok, akik szakmákat tanulnak! A legértékesebb az a tudás, amikor valaki saját erényeiből, hibáiból, tévedéseiből is tanul és képes önmagán változtatni, amikor valaki képes fejlődni. Tanulj és ne dőlj be annak, aki azt mondja, hogy „úgyis ökör lesz belőled”. Te tudd, hogy a tudás az egyetlen, ami tényleg a tiéd, s az igazi tudás - bármilyen területen szerzed is - az, amivel a magad boldogságát, a családodat, a szeretteidet és a hazádat igazán szolgálhatod.

9. Művelődj! Nincs valódi tudás igazi műveltség nélkül. A legnagyobb tudósaink nagyon is művelt emberek voltak, szerettek olvasni, színházba járni, zenét hallgatni, szerették a képzőművészetet is. Az igazán nagy művészeink pedig mindig érdeklődtek a tudományok iránt. De te ne akarj sem „legnagyobb”, sem „igazán nagy” lenni, csak egyszerűen művelődj, mert műveltség nélkül unalmas ember leszel, műveltség nélkül nincs igaz ember, nincs nagy nemzet, nem virágozhat fel a haza.

10. Becsüld a többiek munkáját legalább úgy, mint a magadét. Soha ne nézd le a másikat, csak mert mással foglalkozik, mást dolgozik. Neki az a kenyér, neki az a tudás. Becsüld őt, törekedj arra, hogy mindenkit elismerjenek méltó módon a munkájáért, így becsüld saját magadat is.

11. Ne feledj, de bocsáss meg! Rengeteg sérelem, harag, bánat gyűlt össze a magyarságban, részben joggal. A legtöbb sérelmet, haragot, bánatot, gyűlöletet egymással szemben a történelmünk és a politikánk miatt hordozzuk. Ez mérgezi az életünket. Húzd ki ezt a méregfogat! A megoldás az, hogy megbocsájtasz, de nem felejtesz. Tudod, hogy ki-mit tett,  megismered a történelmet, megismered a politikát, tudod, hogy mindezt emberek „csinálják”, tudod, hogy kitől-mire számíthatsz, de te nem felejtesz, így többet nem csaphatnak be, nem haragíthatnak senkire, mert te megbocsájtasz. A megbocsájtás erény. Gyakorold ezt az erényt, és ne feledd, hogy kik, mit és miért tettek közülünk. Ne csak a jóra emlékezz, a rosszat se feledd, jobb ember, igazi hazafi vagy honleány, te csak így lehetsz.

12. Emlékezz, hogy magyar is és ember is vagy! Ne feledd, magyarnak lenni annyi, hogy magyarul beszélsz, gondolkozol, közöd van ehhez a néphez, ehhez a történelemhez, ehhez a tájhoz, a holtakhoz, az élőkhöz, sőt a még meg nem születettekhez is, de te nem a múltban élsz, nem a jövőben, hanem itt és most. Neked most kell jobbá tenned a hazádat, s ezt leginkább úgy teheted, hogy jobbá teszed saját magadat és megérted, hogy nem csupán magyar vagy, hanem ember is. Része az emberiségnek, amelynek ez a bolygó az otthona. Ahogy Márai Sándor mondja: „ne feledd soha, hogy a világ fia is voltál. Rokona a négereknek és a csillagoknak, a hüllőknek és Leonardo da Vincinek, a Golf áramnak és a maláj nőknek, a földrengésnek és Lao-cénak. Mindehhez közöd volt, egy anyagból vagytok, egy lélek teremtett, ugyanaz a lélek fogad vissza.” Szeresd úgy a bolygót és az emberiséget, mint hazádat és népedet, mert egy a sorsotok, a XXI. században ez már egészen egyértelmű. Ezért törekedj arra, hogy te is, mások is, mindenki otthonra találjon a hazában.

+ 1. Ne legyints! Ne dőlj be annak, hogy mindez naivitás, hogy mindezt „csak egy költő írta”. Fontold meg ezt a 12 pontot, próbálj meg kicsit így élni, mond el másoknak is, add tovább és figyeld csak meg, hogy napról napra egyre jobb lesz magyar embernek lenni.