Indikátor – táncelőadás

A külső jel, a látható változás mögött ott búvik a szemmel láthatatlan belső átalakulás. Az előadás két táncos teste csupán egyetlen személyt jelez. A nemzetközi színpadokat bejárt és elismert két művész, Christine Bonansea francia-amerikai alkotó kortárs tánca és Batarita koreográfus butohja kapcsolódik a darabban, átívelve a témát.
A Nemzeti Táncszínház előadását ajánljuk a DRÓTon.

„Japán horror / No dráma / Nyugatabbra merészkedő Kuroszava jelenet / egyszerre mind”

Nehéz egy élő, lélegző, magával ragadó és egyedi táncelőadást a hálón visszaadni, talán nem is lehet, így a DRÓTon Batarita és Christine Bonansea Saulut a Nemzeti Táncszínházban bemutatott ‘Indikátor’ című előadása után az alkotókkal készített beszélgetést és Csattos Szonja az előadás által inspirált szövegét láthatjátok és olvashatjátok.

Gondolatok Batarita táncművészetéről

Batarita táncművészetét 2009 óta követem nyomon. Metafizikai érdeklődésem és kelet-rajongásom jó kapcsolódási pontot jelentett a butoh-hoz, első látásra ’ örökbefogadtam. Sőt a műfaj és zseniális hazai művelője íziben ’főszerepet’ kapott egy magamnak-mindenkinek írt tömör pikareszkben. Helyszín Mongólia, a küldetés világmegváltó jellegű. Batarita Lüktetésed című darabjáról Nuridsány Rebeka művészettörténész írása után Csattos Szonja költő írását olvashatjátok a DRÓTon.

Gyöngyeiteket ne hányjátok…

Hosszú várakozás után végre magyarországi bemutatóval örvendeztetett meg Batarita. A Nemzeti Táncszínházba hazaérkezett a szóló, amelyet több kontinens táncművészete formált impulzusaival. Batarita igyekezete nem hiábavaló: telt házzal és tapssal honorál a közönség. Batarita Lüktetésed című darabjáról Nuridsány Rebeka művészettörténész írását olvashatjátok a DRÓTon.