Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Mégis megépül a Dakota kőolajvezeték!?

Mégis megépül a Dakota kőolajvezeték!?

2017. 01. 25., sze - 16:21
0 hozzászólás

Milyen környezetvédelem? Milyen őslakosok? Mégsem győztek az amerikai őslakosok, miután győzött Donald Trump. Az alábbi felvételen megnézhetitek, hogyan írta alá az amerikai elnök a Dakota rezervátumon keresztülvezető csővezetékről szóló engedélyt. Make America Great Again sorozatunk legújabb része. 

 

Trump

Az amerikai elnök, Donald Trump két olajvezetékre adott engedélyt kedden, valószínűleg a Keystone XL és a Dakota Access vezetékekről van szó, írja a BBC és az Index. Obama még 2015-ben állíttatta le a Kanadából a Mexikói-öböl menti amerikai finomítókba nyers olajat szállító Keystone XL építését.

A Dakota Access vezetéket pedig az indián őslakosok által indított óriási tiltakozási hullám söpörte le az asztalról, ahogy azt korábban megírtuk a DRÓTon. A tiltakozási hullám egyébként az egész világon végigsöpört, szimpátia tüntetést tartottak Budapesten is. Rengetegen csatlakoztak a tüntetőkhöz a helyszínen, és szolidaritásukat fejezték ki szimpatizánsok szerte a világon, többek között Magyarországon, Budapesten és Győrben is.

A mostani elnöki döntés várható volt, Trump már tavaly májusban megígérte, hogy megválasztása esetén megépítené a sokat bírált Keystone XL vezetéket és támogatná az olaj- és gázkutak fúrását.

Környezetvédő csoportok  máris heves tiltakozásba kezdtek, a Sierra Club közölte, hogy mindent meg fog tenni a vezetékek ne épülhessenek meg. A Dakota AccessDakota 1100, a Keystone XL 1179 mérföld hosszan futna.

Forrás ABCBBCINDEX