Jane Goodall

Megtalálni Földanyát

Kevesen tudják, hogy egy harmonikusan működő szellemi tér képes maga alá rendezni az alacsonyabb szinteket, és ennek módját ma már csak egyes törzsi kultúrák sámánjaitól tanulhatjuk vissza. – mondta Nádor Judit Keya, akit Cuscóban értük el és kérdeztünk életéről, utazásairól, az öt géniuszról, sámánságról, korábbi könyveiről és kéziratban heverő fantasztikus művéről.

Isten tudja, hogy a nők…

Egy buddhista tanító, egy vaisnava Krisna-hívő teológus, egy református lelkész, egy rabbi és egy muszlim hitoktató véleményét olvashatjátok a napokban erősen tematizált nemi egyenlőtlenségekről a DRÓTon. Az írás részlet Rába Géza most megjelent „Isten tudja – emberi kérdések, vallási válaszok” című könyvéből.

Egy csodálatos nő Erdélyből

Tessék engem lemindennemzetezni, bóknak veszem. – Ki az a Gergely Edó? A Kolozsváron élő Gergely Edó új könyvét – a Macska bazsalikommal-t – a budai Tintakő Könyvesboltban mutatták be. Az erdélyi írónővel – a DRÓT főszerkesztője – Weiner Sennyey Tibor beszélgetett. A DRÓTon most meghallgathatjátok a teljes beszélgetést.