Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Több mint 2 millió forint összdíjazású pályázat megzenésített versek alkotására

Több mint 2 millió forint összdíjazású pályázat megzenésített versek alkotására

2021. 02. 03., sze - 10:31
0 hozzászólás
„Olyan pályaműveket várunk, amelyek Janus Pannonius költészetét mutatják be, népszerűsítik: a zene eszközeivel teszik hozzáférhetőbbé az új generációk számára. A műfaj megzenésített vers, zenével kísért próza vagy szöveg és zene bármilyen ötvözése.” - szól a kiírás.
jp
A Janus Pannonius Díj Alapítvány pályázata

PÁLYÁZAT

A Janus Pannonius Díj Alapítvány

névadója, Janus Pannonius magyar költő emlékének megőrzését és a vele kezdődő nemzeti költészetünk hagyományainak ápolását szem előtt tartva zenei-irodalmi pályázatot hirdet.

Olyan pályaműveket várunk, amelyek Janus Pannonius költészetét mutatják be, népszerűsítik: a zene eszközeivel teszik hozzáférhetőbbé az új generációk számára.

A műfaj megzenésített vers, zenével kísért próza vagy szöveg és zene bármilyen ötvözése.

A zenei mondanivaló stílusát a pályázat nem köti meg, a reneszánsz zene- és hangzásvilág, a népzene, a modern könnyűzene vagy világzene bármely irányzata megjelenhet a pályaművekben. A pályaműveket, az olvasható szöveggel együtt elektronikus adathordozón, vagy más digitálisan lejátszható formában kérjük. Egy pályamű nem lehet hosszabb 10 percnél.

Pályázni lehet:

·        Janus Pannonius-versek megzenésítésével;

·        Janus Pannoniusról szóló saját versek, dalszövegek megzenésítésével;

·        olyan zenével kísért szövegekkel, megzenésített versekkel, amelyekben központi szerepet játszik Janus Pannonius költészete, élete, gondolatai, világnézete vagy politikai hagyatéka.

A beérkezett pályaműveket négytagú nemzetközi zsűri minősíti:

·         Dr. Alfonso Lombana (Janus Pannonius szakértő, fordító) /Németország/

·         Szilasi Alex (zenész, zongoraművész)

·         Kővári Eszter Sára (operaénekes)

·         Böszörményi Zoltán (író, költő) /Monaco/

Valamennyi pályázó díszoklevelet kap, valamint alkotásával együtt bekerül a gálaműsor hivatalos műsorfüzetébe. Az első három műalkotás pénzdíjban is részesül és bemutatásra kerül a 2021. május 16-án a gödöllői kastélyban rendezendő díjkiosztó gálán. Az alapítvány kuratóriuma a zsűri által díjazott pályaművön kívül különdíjat is kioszthat.

Az alapítvány a pályaművek értékelése után, a zsűri döntésének megfelelően az első három pályaművet a következő díjazásban részesíti:

I.                   díj.  1.000.000 Ft

II.                  díj.      700.000 Ft

III.                 díj.      400.000 Ft.

A pályázati felhívást a Magyar Kultúra Napja lakalmából tesszük közzé.

A pályaműveknek 2021. 03. 31-én éjfélig kell beérkezniük lent megadott címre. 

A kuratórium és zsűri közös eredményhirdetést tart 2021. 04. 11-én, a Költészet Napján.

 

2021. május 16-án 17 órai kezdettel a Gödöllői Kastélyban Janus Pannonius gálaest keretében tartjuk az ünnepélyes díjátadót, ahol a díjazott műveket is bemutatjuk.

 

A pályaműveket elektronikusan, lejátszható formában, a szöveget olvashatóan is jeligésen a következő címre kérjük küldeni: [email protected]