Verset posztolt a fél világ

Mi történt 2015 április 11-én? Talán a résztvevők közül sokan tudják, hogy a világ eddigi legnagyobb költészeti akciójának közreműködőjévé vált. A Gittegylet.com szervezte akcióhoz kapcsolódott több ezer versposztoló mellett a DRÓT is. Örömteli bejelentésünk, hogy mától a Posztolj verset az utcára főszervezője – Szeifert Natália – a DRÓT alkotó-szerkesztője lett. Részletekért és összefoglaló videóért kattints.

Versfa

Versfa, avagy hogyan posztoljunk verseket egy fára?

Mi az a versfa? Nagysikerű „Hogyan posztoljak verset az utcára?” című videónk után itt a Költészet Napi különkiadás, melyből megtudhatjátok hogyan posztoljunk verseket egy fára. József Attila A Dunánál című versét halljuk… József Attilától és kortárs fiatal költőktől posztolunk egy fára, miközben elég jó zenét hallgatunk. Ha tetszett: posztold tova.

Minden idők legnagyobb költészeti akciója készül

„…készülnek rá az emberek köteteket forgatnak, keresgélnek, verseket olvasnak és azzal, hogy maguk is felfedezik az utcán vagy az interneten a mások által posztolt verseket – előfordul, hogy először hallanak egy-egy szerzőről – az ünneplés személyessé és egyben valódi közösségi élménnyé válik.” – nyilatkozta a DRÓTnak Szeifert Natália, a Posztolj verset az utcára akció egyik főszervezője.