Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Szarka Fedor Guido képei, Duo Darbar, Fatima Gozlan és Gül Baba szombat éjjel az esztergomi dzsámiban

Szarka Fedor Guido képei, Duo Darbar, Fatima Gozlan és Gül Baba szombat éjjel az esztergomi dzsámiban

2017. 06. 16., p - 18:31
0 hozzászólás

Képzőművészet, költészet, zene a csodálatos esztergomi Dzsámiban egyetlen éjszaka. Szarka Fedor Guido képei, a Duo Darbar és Fatima Gozlan zenéje és Weiner Sennyey Tibor felolvasása.  .

Esztergom

Múzeumok Éjszakája mágikus művészettel egy misztikus helyen. A DRÓT alkotói különleges éjszakára készülnek 2017 június 24-én, szombaton az esztergomi Dzsámiban. Szarka Fedor Guido szimmetrikus és aszimmetrikus képei, objektjei, tus és akvarellrajzait állítjuk ki Az Út felett című kiállításon, amelynek megnyitója 22:00-kor lesz. A Duo Darbar és Fatima Gozlan fog muzsikálni. Utána éjjel 11-től Fügedi László muzsikál török lanton és Weiner Sennyey Tibor olvassa fel a Gül Baba című elbeszélését. 

Gül Baba Budapest misztikus alakjainak egyik legjellegzetesebbje. A „Rózsák Atyjá”-ról olyan sok mindent leírtak már, hogy nyugodtan kijelenthetjük: nem tudunk róla semmi biztosat. Ki lehetett a „valódi” Gül Baba, milyen múltja és legendás utóélete volt?

Weiner Sennyey Tibor Gül Baba c. elbeszélését 2012-ben adta ki a Kelet Kiadó; megjelenése utáni különleges események, a kedvező kritikai és pozitív olvasói vélemények hatására döntött úgy a szerző és Szarka Fedor Guido a könyv illusztrátora, hogy a könyvet s annak üzenetét 'életben' kell tartani. 

A szerzői felolvasásokat a könyv illusztrációs anyagát képező grafikák vetítése és Fügedi László 'Füge' saz játéka kíséri majd.

Méltó környezetben az esztergomi Dzsámiban kerül sor a könyv teljes felolvasására, a GÜL BABA Ősbemutatójára, miközben körülöttünk a könyv illusztrátorának legújabb munkáinak kiállítása lesz.