Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Ő itt Juca. Költő. Tanár. Anyuka. Szavazott. Nincs meglepve.

Ő itt Juca. Költő. Tanár. Anyuka. Szavazott. Nincs meglepve.

2018. 04. 12., Csü - 06:26
0 hozzászólás

Nem tudom, mi volna rémítőbb. Ha emögött az eredmény mögött az informatikai rendszer meghekkelése van, vagy valóban ennyi embert lehet mozgósítani a félelem és gyűlölet jelszavaival.

Juci

DRÓT: Mit gondolsz a választások eredményéről?

Kiss Judit Ágnes: Nem vagyok meglepve. Néha az autóban hallgatom a Kossuth Rádiót. Van, aki csak onnan tájékozódik. Meg a köztévéből. Az ellenzék csalásról suttog, ahogy 2002-ben a Fidesz is.

Nem tudom, mi volna rémítőbb. Ha emögött az eredmény mögött az informatikai rendszer meghekkelése van, vagy valóban ennyi embert lehet mozgósítani a félelem és gyűlölet jelszavaival.

Magyarországon volt már egy hírhedt választási csalás, ami után negyven év diktatúra következett. Magyarországon már volt egy gyűlöletre és rettegésre épült korszak. Nem kéne megismétlődnie.  Az ellenzék sajnos sokat tett ezért az eredményért. Persze ellene is. De nem született összefogás, olyan program, ami megszólítja az embereket. Azokat is, akik nem tájékozódnak és keveset gondolkodnak.

Az ország mentális állapota még nem volt ennyire alacsonyan, amióta az eszemet tudom. Ez kedvez a rendszernek.

Nem hiszem, hogy ezt a kormányt le lehet váltani demokratikus eszközökkel. Mindent meg is fognak tenni, hogy ne lehessen.

DRÓT: Mit hoz szerinted a kormánypárt legújabb kétharmada?

Kiss Judit Ágnes: Az ellenzéki média megszüntetését. Az Európai Unióból való kilépést. Minden fa kivágását, az ország térkövezését.

Még több stadiont és vesztes focimeccset. A középosztály megszűnését hozhatja a kormánypárt legújabb kétharmada.

Eddig valószínű. A többi rémálom. A besúgórendszer kiépítése. OV kormányzóvá választása. Nyílt egypártrendszer. Amit egy diktatúrában szokás. És örülhetünk, ha a stadionokat csak sportcélra használják, nem úgy mint Pinochet rendszerében

DRÓT: Mi a legfontosabb kérdés szerinted ma a politikában?

Kiss Judit Ágnes: Hogy szembe tud-e szállni vele a civil szféra. Mert a politika látványosan nem. Hogy szerveződünk-e közös cél köré, ami fontosabb, mint a hatalomban lévőknek a pénz.

DRÓT: Mit gondolsz, hogy milyen hatással lesz a magyar kultúrára a választás eredménye?

Kiss Judit Ágnes: Szép lassan megfojtják. Nem látványosan. Marad néhány hivatalos himnuszszerző.

DRÓT: Te mit csinálsz 2018. április 8. után?

Kiss Judit Ágnes: Amit korábban. Amíg hagyják.