Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Kortárs magyar szépirodalmat Kárpátaljára!

Kortárs magyar szépirodalmat Kárpátaljára!

2017. 10. 04., sze - 19:23
0 hozzászólás

Idén karácsonyra – immár második alkalommal – minőségi, kortárs magyar irodalmi könyveket viszünk Kárpátaljára, a Beregszászi- és Munkácsi Járási Könyvtáraknak. Az akciót a DRÓTon is közzé tesszük, hogy több emberhez eljusson, remélve, hogy a kárpátaljai magyarokat így is támogathatjuk. Részletek itt.

A felhívás így szól:

 

Idén karácsonyra – immár második alkalommal – minőségi, kortárs magyar irodalmi könyveket viszünk Kárpátaljára, a Beregszászi- és Munkácsi Járási Könyvtáraknak. Az akciói partnerei a Stádium Kiadó, Széphalom Kiadó, Magyar Napló Kiadó és az Orpheusz Kiadó.

 

E kiadók ingyen rendelkezésre bocsátják legújabb kiadványaikat, s ezen felül egy-egy dedikált kötetet, amelyre - akciónkat támogatandó – licitálni lehet.

Minden harmadik napon az oldalunkra felkerül egy könyv, 1 Ft-os kikiáltási árral, s az oldalon üzenet és /vagy hozzászólás formájában lehet licitálni. 

Az így befolyt összeggel Ön a könyvek szállítását, a könyvtárakba való eljuttatását támogatja.

A könyveket Budapesten lehet átvenni, vagy (postaköltség fejében) postázzuk is. További részletek:

[email protected] vagy privát üzenetben.

 

PS:

A DRÓT, a lap főszerkesztőjének legutóbb megjelent könyvét Az anakronistát ajánlja fel az akcióhoz. Részletek hamarosan a Guttenberg és a DRÓT-oldalán.

A Guttengerg Népfőiskola a Facebookon itt érhető el.

KÁRPÁTALJA a DRÓTon

Megrázó levél Kárpátaljáról

"Nem szeretek drámaian fogalmazni, de most tényleg kétségbeejtő a helyzet Kárpátalján." - Megrázó levél jutott szerkesztőségünkbe Kárpátaljáról. Már azzal is segítetek, ha továbbadjátok. Aki konkrét segítséget szeretne adni, az itt megtalálja a Kárpátaljai Ferences Misszió elérhetőségeit. A levél és részletek a DRÓTon.

Oroszok a falóban

"Az új rend egy olyan eurázsiai szuperállam lenne, ahol a szabad piac, demokrácia, pluralizmus megszűnne, vagy legfeljebb csak korlátozottan érvényesülhetne, Oroszország nyomott áron szállítaná a kőolajat és földgázt a franciáknak és a németeknek, cserébe pedig ellátná a védtelen és gyenge közép- és dél-európai államok katonai védelmét, illetve rátenné a kezét az energiaszektorukra, no és csak semmi buzulás, természetesen." 

Orosz rulett

"Az orosz nacionalizmus új hullámokat vet, a Lenin szobor előtt Szűz Mária és sarló-kalapács. Vajon, ha Ukrajna szétesik, tényleg csak abban reménykedhetünk, hogy nem lesz nagyobb vérrontás? Európa kényelmes, gazdag és lusta nyugati rokon." -

Oroszország kritika Oroszországból 

A történet látszólag végtelenül egyszerű, valójában durvább horror, mint bármi, amit eddig láttál. A korrupció zsigerekig hatol, mindenkit és mindent megfertőz, és nem marad semmi, csak a mindent felfaló Leviatán. Ijesztő pillantás a putyini Oroszország vidékének életébe ez a film, amely kötelező darab kellene, hogy legyen Magyarországon is, csak, hogy tudjuk, hogy mit nem akarunk, de hogy mi az, ami éppen kialakulóban van.