Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Jane Goodall üzenete a világnak és Kínának

Jane Goodall üzenete a világnak és Kínának

2020. 04. 03., p - 08:40
0 hozzászólás

A DRÓTon közöljük az eredeti videót és Jane Goodall üzenetének magyar fordítását.

Jane Goodall

Jane Goodall világhírű etológus üzenetet tett közzé mindazoknak, akik szenvednek a koronavírus járvány közvetlen vagy közvetett következményeitől, különös tekintettel a kínai embereknek. Mint mondja „Remélem és imádkozom azért, hogy ez a rémálom hamarosan véget érjen. Abban is reménykedem hogy a megevésre szánt és szörnyű körülmények között tartott vadállatok rémálma is véget ér mielőbb.”

Jane Goodall üzenete a vírussal kapcsolatban

Jane Goodall vagyok és üzenni szeretnék minden kínai embernek, aki szenved a Koronavírus kitörése miatt. Önök most egy rendkívül nehéz időszakon mennek keresztül, és én együttérzek minden beteggel és minden olyan hozzátartozóval, aki elveszítette szeretteit.

Dame Jane Goodall

Dame Jane Goodall, DBE (London, 1934. április 3.) angol etológus, antropológus és primatológus, a csimpánzok szociális és családi életének legismertebb kutatója, a Jane Goodall Intézet és a tanzániai Gombe Nemzeti Park igazgatója. Zoológiai szakmunkákban nevének rövidítése: „Goodall”. Bővebben a Wikipédian.

Remélem és imádkozom azért, hogy ez a rémálom hamarosan véget érjen. Abban is reménykedem hogy a megevésre szánt és szörnyű körülmények között tartott vadállatok rémálma is véget ér mielőbb. Azért is befogják őket, mert sokan azt hiszik, hogy a különböző állati részek jótékony hatással lehetnek bizonyos betegségek esetén, erősíthetik az immunrendszert vagy akár a férfiasságot.

De az állatoknak: a medvéknek, a tobzoskáknak, a cibetmacskáknak, a denevéreknek, a rinocéroszoknak és társaiknak is vannak érzéseik. Akárcsak mi, ők is szenvednek a fájdalomtól, félnek, magányosak és reményvesztettek.

A világ minden részén pusztítjuk az állatok élőhelyét, csak hogy építőanyaghoz jussunk, hogy városokat, házakat építsünk és hogy a mi életünk sokkal komfortosabb legyen.

Ennek következményeként magunkra szabadítottuk a klímaválságot.

Sok állat és növényfaj kipusztult. A vadállatok piaci árusítása, és szórakoztatásra való használata pedig szabadjára engedte a vírusok egy új, szörnyű generációját. Ezek a vírusok megtalálhatók az állatokban, de nincsenek rájuk hatással, viszont könnyen mutálódnak és ezáltal új betegségeket szabadítanak ránk, például az Ebolát, a SARS-t, a MERS-t és a jelenlegi Koronavírust.

Ragyogó elménk van, képesek vagyunk szeretni egymást és együttérezni egymással, hát szeressük az állatokat is, mutassunk együttérzést feléjük is, hiszen osztozunk velük ezen a bolygón.

Éljünk együtt békében és harmóniában.

Köszönöm.

 

Fordította Balogi Virág. Forrás: Jane Goodall Institute Belgium