Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Héthatár: itt a környezettudatos művészeti fesztivál

Héthatár: itt a környezettudatos művészeti fesztivál

2021. 06. 28., Mon - 05:24
0 hozzászólás
Házasítsd a dombok ölelésében fekvő, nyárillatú mesebeli nógrádi falut a magyar művészet jeles képviselőinek bemutatkozásával, finom ételekkel és kézműves termékekkel, s máris megtudod, milyen lesz a IV. Héthatár Művészeti Fesztivál. A kicsiket egyebek mellett játszóházzal, a felnőtteket komolyzenével, színházi előadással és irodalmi élményekkel is várják. A július 10-én Terényben kezdődő Héthatár Művészeti fesztivál részletes programja a DRÓTon.
jamese
A július 10-én reggel Terényben kezdődő Héthatár Művészeti fesztivál részletes programja

A Guttenberg Pál Népfőiskola is kihasználja a járványcsendet, s július 10-én a Nógrád-megyei Terényben megrendezik immár hagyományosnak mondható művészeti fesztiváljukat, amely az előző években is számos érdeklődőt vonzott. Nem csoda, hiszen minden korosztálynak kínálnak csemegéznivalót. A rendezvény idén a tehetséggondozásra fekteti a hangsúlyt, így a színpadon számos fiatal művésszel találkozhatunk, különböző művészeti ágak tehetséggondozó műhelyei, iskolái mutatkoznak be. A szellemi töltekezés mellett gasztronómiai különlegességek kóstolására is lesz lehetőség, ezúttal is helyi finomságok kerülnek terítékre. A szervezőknek igen fontos a környezettudatosság, így csak is olyan alapanyagokkal dolgoznak, amelyekből lebomló hulladékok keletkeznek.

A IV. Héthatár Művészeti Fesztivál részletes programja:

 • 13.00 óra: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elmúlt években végzett diákjainak komolyzenei koncertje
   
 • 14.15 óra: harcművészeti bemutató; a Balassagyarmati Karate SE, Takács Csenge ifjúsági Európa-bajnok, többszörös magyar bajnok, magyar bemutatója
   
 • 15.00 óra: Irodalmi tehetséggondozó műhely

Fiatal Írók Szövetségének bemutatkozása
(Tóth-Czifra Júlia, Katona Ágota, Margetin István)

 

 • 16.15 óra: A pásztói Muzsla Néptáncegyüttes fellépése
   
 • 17.30 óra: Ifjúsági Művészeti Alkotóműhelyek bemutatkozása Balogh Eszter és Pintér Szilvia vezetésével: CsillagFröccs zenekar, GNM Tinitanoda, SZ.I.A. Színház
 •  
 • 18.45 óra: Irodalmi tehetséggondozó műhelyek

Előretolt Helyőrség Íróakadémia
(BékTimur, Polgár Kristóf, Szilágyi Zsófia Emma, moderátor: Lőrincz P. Gabriella)

 

 • 20.00óra: Jamese zenekar koncertje                            

Műsorvezető: Deák Alexandra, a Nemes-Nagy Ágnes művészeti gimnázium hallgatója, az Orpheusz Kiadó és a Guttenberg Pál Népfőiskola "Csikófogat" tehetséggondozó műhelyének tagja.