Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Bárányok Farkasvárban, avagy Szentendre titkos hagyománya

Bárányok Farkasvárban, avagy Szentendre titkos hagyománya

2017. 11. 24., p - 13:32
0 hozzászólás

Aztán kilépek a házból a kertbe, a telet tavasz váltja fel, és én még mindig itt vagyok. Otthon. Valóban ez lenne az otthonom? Mitől lesz otthon az otthon? És hogy viszonyul egymáshoz az otthon és a haza? Hazám-e otthonom? Otthonom-e hazám? Nem tehetünk mást, mint hogy újra és újra feltesszük ezeket a kényelmetlen kérdéseket. Csak így tarthatjuk éberen magunkat, csak így menthetjük meg magunkat attól, hogy a korrupció posványába merüljünk.

Szentendre

2017 november 24-én, pénteken este fél héttől a Szentendrei-szigeten, Pócsmegyeren, a Karinthy Ferenc Könyvtárban beszélget és olvas fel két költő, két régi barát Farkas Arnold Levente és Weiner Sennyey Tibor. 

Szó esik majd életről és halálról, költészetről, helyről és a hely szelleméről, és a képzeletbeli szentendrei hídról. Az est címe Bárányok Farkasvárban, aminek ötletét Az elveszett királyság című esszékötetében megjelent írása adta, amit most ez alkalomból közlünk a DRÓTon, így a kötet valamennyi esszéjét olvashatjátok lapunkon.