Krusovszky Dénes – Orbán János Dénes: Átvilágítás

Orbán János Dénes megkérte Krusovszky Dénest, hogy tegye fel neki újra a kérdéseit, majd pedig válaszolt rá. Most a DRÓTon olvashatjátok a teljes beszélgetést, a két Dénes, a két költő vitájának második fordulóját a 150 milliós tehetségkutatásról, melyben szinte minden apró részletre kitérnek, s amit a párbeszéd és a nyitottság reményében teszünk közzé a DRÓTon.

Írópalánták, szevasztok!

Hatalmas és szövevényes vita bontakozott ki a DRÓTon is a 150 milliós állami irodalmi projekt létrehozása kapcsán. Orbán János Dénes, Krusovszky Dénes, Gaborják Ádám JAK, Nagy Gergely és Kollár Árpád FISZ után: Kele Fodor Ákos írását olvashatjátok arról, hogy vajon milyen is lehet az Előretolt Helyőrség Íróakadémiájának pedagógiai koncepciója?

Fogadóóra – Hozzászólás Orbán János Dénes érveihez

„Országunk illiberális demokrácia, bármit is jelentsen ez, és a fogadóóra intézménye legfeljebb a kádári értelemben működik.” – Vita zajlik egy új, 150 milliós állami irodalmi projekt létrehozása kapcsán Krusovszky Dénes és Orbán János Dénes OJD között. A vitához most az artPortal szerkesztője, a 0m2 és a Műértő munkatársa Nagy Gergely újságíró és író kívánt hozzászólni a DRÓTon, egy merőben más szempontot felvetve.

„Honnan lett hirtelen a kortárs irodalomra ennyi pénz?” – Gaborják Ádám, JAK

Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft néven indít programot az állam 150 millió forintos alaptőkével. A hír hallatára Krusovszky Dénes Facebook oldalán kelt ki magából. Orbán János Dénes után, aki a kezdeményezés ötletgazdája, és a Kft. irodalmi-szakmai vezetője lesz, Gaborják Ádám – a József Attila Kör elnökének kérdéseinkre adott válaszait olvashatjátok.