Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Szívig rág... - Móger Tímea három verse

Szívig rág... - Móger Tímea három verse

2015. 11. 19., Csü - 16:07
0 hozzászólás

„...barlangom vagyok / érintőm vagy / megérintelek / mintha maszturbálnék // félek magamtól / ezért bántalak..." - Móger Tímeának, a fiatal és progresszív kortárs vajdasági költészet kiemelkedő alakjának három új versét olvashatjátok a DRÓTon.

HOMO LABILIS

barlangom vagyok

érintőm vagy

megérintelek

mintha maszturbálnék

 

félek magamtól

ezért bántalak

könnyebb

 

sikerül

megölelni a tükörképem

a gyengém vagyok

 

kőtörő vagy

nem vihetsz el

ha ott maradok

 

barlang

bejárat nélkül

kijárattal

 

ember rákjárással

méh-szárnyon

másokban lelem

halálom

 

AGYÖLŐ

Sovány, rezgő gyomrúság. A holdra lát a földről. Szövi a magányt. Pókfajta a jövőből. Emberáldozatot kíván, kínál. Falun nem lakik, városokba sem jár. Nem létezik, keletkezik. Hangok etetik. Szívig rág.

(Hegy)gerinctelen. Néptelen. Emberbőr alá bújó, végtelent ígérő országvilág. Aki magába engedi, mind halott. Élve. 

 

TÖRTFEHÉR

nem látom az erőt

hallom a zajt

eteti az élet verseit

nem éhezőket

 

befogni a szelet

szélmalomharc

ki a teremtője

a pusztulásnak

 

a színes ősz

foglyul ejtett színeket

ad ki túszul

a tél nem elég kemény

 

törtfehér vászonra 

festi a zenét

nem hallható

halhatatlan

 

(Lennert) Móger Tímea így ír magáról: 1981. május 20- án születtem, a vajdasági Zomborban. Legfőbb életterem Doroszló. Újságírással, közösség- és művelődésszervezéssel foglalkoztam több mint egy évtizeden át. Jelenleg külső munkatársa vagyok a Hét Napnak és Irodalmi Jelennek. Első önálló kötetem Kollázs címmel jelent meg a szegedi Areión Kiadónál, 2012-ben, társszerzője vagyok a magyar PEN-Club 2012- es antológiájának, a Szeged Effekt, Szeged Effekt 2 antológiáknak (Areión, Szeged), a Sziveri János Művészeti Színpad Szélnek feszül a táj című versantológiájának. Verseimet megzenésítette Kónya Sándor és a Hobby Band is. A szövegeim megjelentek több vajdasági és magyarországi folyóiratban. 2013-ban Menni vagy nem lenni címmel írtam forgatókönyvet, amelyből Goretić Péter rendezésében kis játékfilm készült. Azóta részese voltam több filmes projektumnak. A zEtna Kiadónál készül, az Innensemerre szigetecske című második kötet, Stock János fotóival. Tagja vagyok a Fiatal Írók Szövetségének és a magyar PEN Clubnak."

Fotók: Stock János.