Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

A rúzs

A rúzs

2020. 07. 17., p - 16:20
0 hozzászólás
Havonta egyszer tudok elmenni az otthonba meglátogatni őt. Már nem hisz a pofonokban. Megbocsáthatatlannak tartja a verést.
Varga Imre rúzs
Novák Zsüliet írása Varga Imre fotójára

Maris a szomszédból sokat vigyázott rám. Korban valahol anyám és nagyanyám között lehetett, és mivel teljes bizalmat élvezett, úgy nevelt a neki jutó időben, ahogyan neki tetszett. Nagyon rossz gyerek voltam. Néha meg is legyintett, de őszintén szólva, csak azért kár, ami mellé ment. Egyszer nem éreztem jogosnak a verést, amikor a rózsaszínű rúzsát kentem szét a betonon.

Kapcsolatok

A Halszájoptika új sorozatát a Dróton a kapcsolatok köré szervezzük, már csak azért is, mert az elmúlt, karanténos időszakban határozottabb vonalakkal rajzolódott ki mindannyiunk szociális hálója. Egyértelműbbé vált, ki maradt szem előtt és ki tűnt el a látókörünkből, kivel váltak szorosabbá és kivel lazultak meg kapcsolataink. Nem csak az vált nyilvánvalóbbá, hogy mi a fontos, de az is, hogy kik a fontosak, kik az elengedhetetlen társaink. Fogadjátok szeretettel.

És ezt nem azért sérelmeztem, mert ne tudtam volna, hogy más ember tulajdonát bűn tönkre tenni, hanem azért, mert hihetetlenül rosszul állt neki az a szín. Szempillái csomókba tapadtak a rossz minőségű spiráltól, ezzel a lehetetlen rúzzsal együtt pedig olyan volt, mint egy öreg porcelánbaba, akinek a szája körüli ráncokban sokszor függőlegesen megindult a kence. De azért szép volt. Nagyon szép, és mivel véleményem szerint rúzs nélkül még szebb lett, nem volt kár azért a két kis nyaklevesért. Havonta egyszer tudok elmenni az otthonba meglátogatni őt. Már nem hisz a pofonokban. Megbocsáthatatlannak tartja a verést.

Ha arról mesélek például, hogyan kentek össze mindent szarral a lókötő fiaim, aggódva megkérdezi, de ugye nem ütötted meg őket!? A délutáni alvásidőben megyek, így a legtöbbször ő már sminkel a vacsorához. Mindig aggódva kérdezi, hogy hoztam-e neki rúzst. Nem pontosan így mondja, hogy „rúzst”, inkább úgy, hogy „lúzst”. Azt mondja, öreg már hozzá, hogy megszokjon egy új fogsort.

 

 

 

 

Kép
Novák Zsüliet

Novák Zsüliet 1983-ban született, író. Pomázon él, nemrégiben fejezte be második novelláskötetét.
 

Kép
VargaImre500

Varga Imre 1977-ben született Tiszafüreden, fotósként dolgozik. Még humanista. A Halszájoptika képszerkesztője, rendszeres szerzője, előadásainak állandó résztvevője.
 

Halszájoptika Képirodalmi Hálózat

Halszájoptika Képirodalmi Hálózat

fotográfusok, képzőművészek és írók laza hálózata

A Halszájoptika Képirodalmi Hálózat 2014 óta működik, fotó-szöveg alkotáspárokat jelentet meg oldalain. Állandó szerzői körrel rendelkezik, amit 8 fotográfus és ugyanennyi író alkot, de folyamatosan keres állandó és alkalmi szerzőket egyaránt. Így aztán mások mellett publikált a Halszájoptikán Csikós Attila, Falcsik Mari, Hartay Csaba, Hernyák Zsóka, Novák Zsüliet, Orcsik Roland.

A Halszájoptika gárdája megjelent irodalmi lapokban, csinált kiállításokat is, van egy negyedévenként megjelenő fanzinja, és a honlapon megjelenő anyagokból válogatva rendszeresen előadásokat hoz létre.