Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Ő itt Kiss Márti. Festőművész. Anyuka. Elmegy szavazni. Miért?

Ő itt Kiss Márti. Festőművész. Anyuka. Elmegy szavazni. Miért?

2018. 04. 05., Csü - 06:36
0 hozzászólás

Szeretnék arra gondolni, hogy az emberek nem gyűlölködnek és nem félnek,  tudnak hinni és bízni, van kedvük dolgozni, tudnak a saját dolgukkal foglalkozni. Ahol jó gyereknek lenni, ahol jó tanulni. - a 2018-as választások hetében írókat, művészeket kérdeztünk meg, hogy elmennek-e szavazni? Kiss Márta festőművész válaszait olvashatjátok.

DRÓT: Elmész szavazni?

KISS MÁRTA: Igen, elmegyek.

DRÓT: Miért fontos vagy nem fontos számodra a szavazás?

KISS MÁRTA: Ha már megadatik a lehetőség, érdemes élni vele.

DRÓT: Milyennek látod a mai magyar politikai életet?

KISS MÁRTA: Olyannak, amilyennek mutatja magát.

DRÓT: Szerinted milyen befolyása van a magyar kulturális életre a politikának? (És fordítva: van-e befolyása a kultúrának a politikára?)

KISS MÁRTA: Szerintem nem tud nem befolyással lenni. A kultúra befolyását a politikára inkább átvitt értelemben gondolom.

A politikai élet és az ország vezetősége tükrözi a nép testi-lelki-mentális állapotát.

Azt gondolom, minden embernek először a maga háza tájékán kéne rendet rakni, saját magával rendbe jönni, kultúrálttá lenni, ami nem feltétlenül csak azt jelenti, hogy elmegy színházba vagy koncertre, hanem hogy tiszteletben tartja a másik embert, empatikus, dolgozik magán, gyógyítja a lelki sebeit, rendezi a kapcsolatát a körülötte élő emberekkel, állatokkal, növényekkel, stb.
Az emelkedésre az ember belső munkájában és kulturálódásában látom a lehetőséget. Ahogy a kollektívben történik valami, az hathat a vezetői rétegre, vagy akár elvezethet egy másfajta politikai rendszer kialakulásához is.

DRÓT: Milyen Magyarországot szeretnél 2018. április 8-a után? 

KISS MÁRTA: Korrekt, szakértő embereket szeretnék felelős helyzetben látni, akik komplex módon állnak a kor feladataihoz, kihívásaihoz, problémáihoz.

Szeretnék arra gondolni, hogy az emberek nem gyűlölködnek és nem félnek,  tudnak hinni és bízni, van kedvük dolgozni, tudnak a saját dolgukkal foglalkozni.

Ahol jó gyereknek lenni, ahol jó tanulni. "Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!"