Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Jön a következő dabasi megálló

Jön a következő dabasi megálló

2015. 02. 13., p - 00:45
0 hozzászólás

Hatalmas sikert aratott a dabasi buszmegálló olvasóink között is, amire költők, írók és pszichológusok gondolatai vannak felírva. Most Ligetvári Dorottya, a Trafik Kör tagja nyilatkozott a DRÓTnak a következő megállóról, amire Dabas önkormányzata már felkérte őket. Van ötleted? Van kedvenc idézeted? Szerinted jó lenne? Küldd el! Részletek a DRÓTon.

Ligetvári Dorottya

Ligetvári Dorottya

DRÓT: Milyen visszhangja volt az első „okos buszmegállónak"?

Ligetvári Dorottya / Trafik Kör: Mikor elkészült az első ütem és még nem volt fent a grafika az üres szürke felülettől sokan megijedtek. Kaptunk hideget, meleget, de ahogy felkerültek az idézetek és a zöld sávval együtt elnyerte végső formáját, onnantól csak pozitív visszajelzés jutott el hozzánk. 

DRÓT: Hogyan győztétek meg Dabas önkormányzatát, hogy még több ilyen buszmegálló kell?

Ligetvári Dorottya / Trafik Kör: Nem kellett győzködni a városvezetést, ugyanis ők kerestek meg minket, hogy készítsünk még egyet. Egyébként eredetileg is több megállónak a felújítása volt tervbe véve, ez volt az első megvalósított egyfajta prototípus. Az elmúlt napok nagy sikere után Karlik Dóra hívta fel a polgármester úr, Kőszegi Zoltán figyelmét, hogy az utóbbi napokban, milyen népszerű lett a megálló és, hogy itt az ideje a következőket megtervezni. Dórával való ötleteléskor merült fel, hogy a következőnél vonjuk be a helyi közösséget is az alkotó folyamatba. Kérdezzük meg tőlük, ők mit olvasgatnának szívesen a buszra várva. 

DRÓT: Hogyan fogjátok kiválasztani milyen idézetek szerepeljenek az új megállón?

Ligetvári Dorottya / Trafik Kör: Dabas Város közzétett egy bejegyzést, ahova mindenki leírhatja ( a szerző feltüntetésével) kedvenc gondolatát február 28-ig. A beérkezett ötleteket átnézzük és az arra érdemesnek tartottakat fogjuk grafikailag megfogalmazni a buszmegálló belső burkolatára. Már vannak koncepcionális elképzeléseink, mi alapján fogjuk összeválogatni az idézeteket. Ez azonban csak azután fog kialakulni, miután beérkezik az összes idézet. A hozzászólók nevét, akik kreatívan hozzájárulnak a következő megállóhoz, annak hátoldalán fel is fogjuk tüntetni, így  ez még inkább mindenki buszmegállójává válhat. 

DRÓT: Milyen egyéb terveitek vannak?

Ligetvári Dorottya / Trafik Kör: A Trafik Kör közel tíz éve szervez különböző projekteket a művészet és az értékmentés területén hidat építve a hagyomány és kortárs kultúra közé. Az idei évet az „üzenet” jegyében tervezzük.  Milyen érdekes, hogy az egyébként egy éve elkészült „okos buszmegállónk”, épp most vált ismerté. 

Terveink között szerepel a városháza épületében lévő belső átrium kreatív berendezése és még, több  váróhely tervezése a városon belül. Aztán ha felkérés érkezik természetesen azon kívül is. Azt szeretnénk, ha a buszra váló várakozás nem egy szükséges rossz, holt idő lenne, hanem egy feltöltő érzéseket inspiráló élmény.

A kiírás

Az elmúlt napok igazi sztárja lett a dabasi „okos buszmegálló”. Az önkormányzat tervei szerint idén folytatódnak a Trafik Kör által megálmodott megállóhelyek építései, de most rátok bízzuk az idézetek kiválasztását. Küldjétek el kedvenc idézeteteket itt a Facebookon (a szerzőt is írjátok meg), legkésőbb február 28-ig, majd a beérkezett mottók közül március végéig szavazással ti választhatjátok ki azt a 10-15 gondolatot, ami a következő megállóra felkerül. Sőt, akinek a kedvenc idézete megjelenik a megállón, annak a nevét is feltüntetjük a hátoldalon. A megosztásokat köszönjük :) Facebook.