Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Hamvastól az Alvilágig - Lélektisztító évad a Patyolatban

Hamvastól az Alvilágig - Lélektisztító évad a Patyolatban

2018. 11. 10., szo - 09:05
0 hozzászólás

Az őszi hónapokban ismét érdemes Budapest egyik legfüggetlenebb kulturális befogadóhelyére látogatni. A Patyolat Próbaüzemben a kiváló zenei koncertek mellett négy színházi előadást tekinthet meg a közönség. Részletes programajánló a DRÓTon!

Pusztai Luca és Formanek Csaba a Senki se mer egyedül élni előadásában (fotó: Fekete Attila)

Formanek Csaba rendező pár éve már állandó társulat nélkül dolgozik. Tavaly bemutatott monodrámája, a Hádész – Látomások az Alvilágból sötét komédia, ahol „a szuggesztív előadásmódnak, a kivetített képeknek, filmjeleneteknek, szövegeknek, az olykor misztikus, üvöltő zenének és a hol vakító fényben égő, hol teljes sötétségbe burkolózó színpadképnek köszönhetően mindvégig az alvilág legmélyebb bugyrában érezzük magunkat.” - írja a Magyar Hírlap kritikusa.

Pusztai Lucával közösen létrehozott párkapcsolati drámájuk a több díjjal is jutalmazott Senki se mer egyedül élni című előadás. Ascher Tamás zsűriként így látta a balassagyarmati fesztiválon: „Az alkotói szabadság a lehető legjobb értelmezésben, az igazi kockázatvállalás egy egészen döbbenetes megjelenése a színpadon. Minden pillanat olyan, hogy bármi megtörténhet. [...] Humoros és fájdalmas egyszerre, ami a legfontosabb színházi minőség számomra”

Őszi bemutató az Örkény drámaírói ösztöndíj keretében született darab, Az élet, amit holnap újrakezdünk. Térey János ajánlja az októberi Papegeno magazinban: "Biztosan megnézem Formanek Csaba új előadását a Patyolat Próbaüzemben: Az élet, amit holnap újrakezdünk, az ágyhoz kötött Brúnó és a forrongó városról tudósító barátnője kettősével. A függetlenektől is független Formanek erős mondatait kéziratban olvastam, tele voltak kitörni készülő energiával."

A lendvai LESZSZ Társulat Hamvas Béla Nem mind arany, ami réz című, 1956-ban írott vígjátékát vitte színpadra. Ezt a darabot korábban még sehol sem mutatták be. „Az ősbemutató kiválóra és látványosra sikeredett, az amatőr társulat tagjai igazán profi erényeket is megcsillogtattak, így a fajsúlyos mű üzenete valóban megérintette a közönséget” - írja Bence Lajos a lendvai premierről.”

Az előadásokról és a jegyekről bővebben:
http://jatekos.wixsite.com/formanek
https://www.facebook.com/Patyolat85

ELŐADÁSOK és IDŐPONTOK a PATYOLATBAN:
(1082, Budapest, Baross u. 85.)  

OKTÓBER 18. 20h
Hamvas Béla: Nem mind arany, ami réz

vígjáték, 120 perc
A lendvai LESZSZ TÁRSULAT vendégjátéka

Szembesíthető-e önmagával a zsarnok? Győzhet-e a szerelem a politikai érdekek fölött? Ki foglalja el végül a trónt? És persze: jut-e majd aranypénz a koldusoknak?

  • Szereplők: Kovács Sándor, Vörös Piroska, Soos Sara, Gal Tim, Gal Patrik, Magyar Alen, Kopinja Ladislav, Kovács Álmos, Kološa Tanja,
  • Zene: Lelkes Botond
  • Segédrendező: Takács Olivér
  • Látványtervező és rendező: Formanek Csaba

OKTÓBER 22., NOVEMBER 13., 20h
Az élet, amit holnap újrakezdünk
illúziók 1 felvonásban

”Azt álmodta, hogy egy nővel él együtt. Rebekával. Egy nap azt mondta neki: Rebeka, nem szeretnék tovább élni ezen a világon. Segíts nekem meghalni." Rebeka és Brúnó. Kettejükön kívül megszűnik a világ. A világ, amely elárulta őket. A világ, amely kitaszította őket. A világ, amely felégette önmagát. Valaha csillagok voltak, most földönfutók. Előadásunkban egy végzetes párkapcsolat történetét meséljük el.

  • Szereplők: Pusztai Luca, Kati Gábor
  • Írta és rendezte: Formanek Csaba

A darab az Emberi Erőforrások Minisztériumának Örkény István ösztöndíja keretében született.

NOVEMBER 6., DECEMBER 8., 20h
Senki se mer egyedül élni
esendő tervek 1 felvonásban

Egy történet, ahol az évek egyetlen pillanatba zsúfolódnak. Egyetlen pillanat, ami évekké tágul. Nem tudjuk már többé, kik is vagyunk pontosan, hol vannak a határaink, hol kezdődött az élet. Mi lett szépen megálmodott terveinkkel? Kivé váltunk, kinek a hipnózisában élünk? Mi építettük fel ezt a valóságot, vagy a valóság hozott létre bennünket?

  • Szereplők: Pusztai Luca, Formanek Csaba
  • Írta és rendezte: Formanek Csaba

NOVEMBER 15., DECEMBER 15. 20h
Hádész – Látomások az Alvilágból
monodráma, 90 perc

Odüsszeusz, hogy jóslatot kapjon a hazatéréshez, az Alvilágba indul a halott Teiresziasz szelleméhez. Hádész birodalmában azonban saját személyiségének árnyképei várják.

  • írta, rendezte, játssza: Formanek Csaba