Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Hamvas Béla méhese - Hamvas 125

Hamvas Béla méhese - Hamvas 125

2022. 03. 28., Mon - 09:19
0 hozzászólás
Mit keres a költő, az író a méhesben? Mi vonzza oda, és miért pont a méhek közé? Volt-e Hamvasnak saját méhese? Mi lehetett Hamvas Béla forrása? Járt-e Niklán? Láthatta-e Berzsenyi méhesházát? Ki említette először Berzsenyi méhesét? Mi lett a méhesházzal? Hamvas Béla születésének 125-dik évfordulója alkalmából Weiner Sennyey Tibor költő, író, kezdő méhész újra a Posticum vendége.
WST
Weiner Sennyey Tibor előadása Nagyváradon a Posticumban

Hamvas Béla születésének 125-dik évfordulója alkalmából Weiner Sennyey Tibor költő, író, kezdő méhész újra a Posticum vendége.

„Mindig jobban látom, hogy helyesen választottam. Helyesen, itt ebben az alvó népben, mert még mindig többet ér így aludni, mint így élni.
Ez itt Berzsenyi és Kisfaludy Sándor népe és földje. Elpusztíthatod, de az aranykorból sohasem fogod tudni felébreszteni. Ez a méhes földje.
Mit mondtál arról a világról, amelyből éppen megérkeztél? Vér, fogvacogás, félelem. Ez a világ, azzal szemben, öröktől fogva rehabilitálva van.”

Hamvas Béla

Mit keres a költő, az író a méhesben? Mi vonzza oda, és miért pont a méhek közé? Volt-e Hamvasnak saját méhese? Mi lehetett Hamvas Béla forrása? Járt-e Niklán? Láthatta-e Berzsenyi méhesházát? Ki említette először Berzsenyi méhesét? Mi lett a méhesházzal?

A vetítéssel egybekötött előadásra, és utána egy gőzölgő teára mindenkit szeretettel várunk a Posticum dísztermébe.

Közreműködik Benkő Bence, színművész.

IDŐPONT
2022. március 31. csütörtök 17:30

HELYSZÍN

Posticum, Nagyvárad

FACEBOOK ESEMÉNY

Az eseményre a belépés ingyenes, adományokat a bejáratnál elfogadunk.

Fotó: Bielik István.