Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Ennyire várja mindenki Debreczeni Imre kiállítását

Ennyire várja mindenki Debreczeni Imre kiállítását

2021. 11. 08., Mon - 13:41
0 hozzászólás
Megnyílt Debreczeni Imre „Saját levegő” című kiállítása. A megnyitón Fodor Balázs kurátor beszélt és egy megdöbbentő jelenet is lezajlott.
Imi 1
2
3
4
Videófelvétel a megnyitóról

Debreczeni Imre

Saját levegő

Megnyitó: 2021. nov. 6., Kispont galéria, Ráday u. 9. Megnyitotta: Fodor Balázs, kurátor Közreműködött: Bodor Géza, színész

A kiállítás november 21-ig látogatható, naponta 16-20h között. Egyéni látogatási igényt kérjük jelezzétek a [email protected] címen!

Finisszázs: november 21. 17.30h Közreműködik: Zoltán Áron, színművész, a Vígszínház tagja

Saját levegő című új kiállítása többszöri újrakezdés eredménye, melyben azt dolgozza fel, milyen lehetőségei vannak egy művésznek a traumák feldolgozására. A levegő kisajátításának témája Debreczeni Imre előző korszakára reagál, a kiállítás címének választott, a korábbi science-fiction sorozat egy tragikus balesetben elégett festményének felelevenítésével. A múlttal való szakítás, a változás elfogadásának gondolatai találkoznak ezeken a merőben új stílusjegyeket hordozó munkákon. Önmagunk vagy a környezetünk lebontása és újraalkotása, vagy a létező és nem-létező tér lehetőségei mind visszautalnak Debreczeni korábbi műveire. Az űr levegő nélküli terét egy új, fiktív tér, a színház váltotta fel. A kiállítás legújabb festményeinek tárlata lesz, különös fókusszal a színházi díszletalkotás tapasztalatainak feldolgozására.

A Saját levegő egy 4 részes, fiatal alkotókat bemutató kiállítássorozat első eseménye. Decemberben Kusnyár Eveline, januárban Lengl Orsolya, februárban pedig Csóka Szilárd Zsolt munkáit állítjuk ki.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Ferencváros Önkormányzata

 

Videófelvétel Formanek Csaba, fotók Weiner Sennyey Tibor.