Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Elkezdődött a Száraz November!

Elkezdődött a Száraz November!

2021. 11. 03., sze - 11:46
0 hozzászólás
Idén egy külön honlapon gyűjtik össze a kapcsolódó cikkeket és egy számlálón láthatjátok a csatlakozókat és a kiszállókat. Infók a DRÓTon.
novi
Merj kevessebet :)

Száraz november?

Micsoda hülyeség! Mi az, hogy ne igyunk? Száraz november? Száraz? Akkor édes borokat nem iszunk. Igyunk a száraz novemberre! Vagy mégse?

Kapcsolódó írásunk.

Kép

Mi a száraz november?

Harmincnapos teljes alkoholmentesség, önként vállalt száraz hónap. A mértékletes alkoholfogyasztás megerősítése harminc józanul töltött nap tapasztalatainak segítségével. Évente ismétlődő közös kihívás a mértékletesség erényének gyakorlására a Kék Pont Alapítvány szervezésében 2015-óta.

Mi a célunk?

Többet megtudni arról, hogy milyen szerepet tölt be aktuálisan az életünkben az alkohol, hol tartunk most a mértékben. A Száraz November során frissítjük a tudásunkat önmagunkról és az italhoz fűződő kapcsolatunkról. A novemberi józan napokban tisztábban látjuk azokat a helyzeteket amikor már rutinból nyúlunk a pohár után, így nagyobb eséllyel tudjuk elkerülni azt, hogy az ital komoly problémát okozzon az életünkben.

Kinek ajánlott a részvétel?

Azoknak akik isznak, de szeretnék megtartani a mértéket.

A napi egyszer és heti többször pár pohárral ivóknak, a hétvégi poharazóknak és a csak buliban italozóknak. Mindenkinek aki egy kis alkohollal kerekíti le a hosszú napot és azoknak is akik azzal kezdik pénteken a hétvégét. Érdemes minden évben újra belevágni, ezzel erősítve magunkban a mértékletesség erényét és az öngondozás gyakorlatát.

A Száraz November nem terápiás eszköz és nem célja a teljes absztinenciára törekvés.

Súlyos alkoholhasználati zavarral élő nagyivók számára veszélyes lehet a hirtelen alkoholmegvonás, ezekben az esetekben az öngondozás sajnos már nem működik, felépülés-centrikus addiktológiai segítségre van szükség. További információ és segítség az alábbi linken keresztül kaphat.

MI lesz ha...?

A tapasztalataink szerint az első Száraz November mindenkinek életre szóló és maradandó élmény lesz. Önmagunk mélyebb megismerése, a sóvárgás legyőzése és józanságban megtalált örömök megváltoztatják az alkoholhoz fűződő viszonyunkat. A jobb alvás, a feszesebb és hidratáltabb bőr, a csökkenő haskörfogat, vagy a gyorsabb gondolkodás megtapasztalása megnyithatja a kaput az aktívabb és egészségesebb élet előnyeinek felismerése felé. A józan tudattal átélt élmények sok esetben új megvilágításba helyeznek emberi kapcsolatokat és hétköznapi szituációkat. Az éjszakai élet új arcát mutatja meg, a józanul töltött buli után a reggeli ébredés egy hosszabb hétvégi nap ajándékát hozza magával.

Az első Száraz Novembert követő változások legalább annyira sokszínűek mint amennyire a mértékletesség útjai is azok. Van akinél hamar visszatérnek a poharak az életébe és olyanok is szép számban vannak akik jóval kevesebbet vagy egyáltalán nem isznak többé. Előfordulnak komoly változások az első Száraz Novembert követően is, de a harmadik vagy a negyedik után válik igazán tartóssá a változás.

Egyet biztosan állíthatunk, az iváshoz fűződő viszonyunk végleg megváltozik, többé nem tudunk ugyanazzal a rutinnal tekinteni a saját örömünkre és a józansághoz fűződő viszonyunkra.

(Forrás Kékpont, Fotó Vatera.)

És íme az új honlap, ahol további információkat,

kapcsolódó cikkeket és videókat találtok és egy számlálót is:

https://www.merjkevesebbet.hu/