Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Diogenész visszatér

Diogenész visszatér

2020. 07. 24., p - 14:21
0 hozzászólás
„Így vertek ki a Akadémiából. Így rúgtak ki a Lakomáról. Így ért véget a demokrácia.” Formanek Csaba és Weiner Sennyey Tibor monodrámáját augusztus elsején láthatjátok Diszelben a Disztichon fesztiválon. Ez alkalomból egy új előzetest és egy részletet osztunk meg veletek a DRÓTon.
Dio
Formanek Csaba és Weiner Sennyey Tibor monodrámáját augusztus elsején láthatjátok Diszelben

Weiner Sennyey Tibor

Diogenész

monodráma

(részlet)

17.

Diogenész Diszelben

Időpont:

2020. augusztus 1., szombat, 16:00

Helyszín:

Diszeli Kúria

István utca 11, Diszel

Esemény a Facebookon.

Az arcom egyik oldalát leborotváltam, a másikon pedig meghagytam szakállamat. Az öltözékem egyik felét kimostam, kisimítottam, a másik felét szarba mártottam, összekoszoltam, összegyűrtem. Így voltam ott. Persze, kiröhögtek. Ittak és röhögtek.

IFJAK: Mi demokraták vagyunk. - csúfoltak a fiatalok - és te, Hordólakó, kinek a polgára vagy? 

DIOGENÉSZ: A kozmosz polgára, demokrata fiatalok.

IFJAK: Diogenész, a kozmosz polgára - lökdöstek a fiatalok - ...félig borotvált, félig szakállas. Félig koszos, félig tiszta. Félig Diogenész, mondd csak nem félsz?

DIOGENÉSZ: Csak a félelemtől félek, mert félemberré tesz.  - feleltem, és akkor elkezdtek már nem csak lökdösni, nem csak ütni, nem csak rúgni, nem csak köpködni...

...megfogtak és belelöktek a folyóba.

IFJAK: Pusztulj Diogenész! Dögölj meg! Legközelebb a Lakomához méltón gyere! Kóbor kutya vagy, Diogenész, kivert kutya vagy, Diogenész! Nesze a hordód, vidd magaddal ezt is!

Így vertek ki a Akadémiából. Így rúgtak ki a Lakomáról. Így ért véget a demokrácia.

Fiatalság, bolondság.

Otthon. Család.

Ítélet. Kegyelem.

(...)