Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Acsai Roland: Farkasok

Acsai Roland: Farkasok

2022. 02. 05., szo - 05:06
0 hozzászólás

A Farkasok című dráma egy modern Az ember tragédiájaként is felfogható. Lírai, költői darab, aminek cselekménye epizódokban bontakozik ki. A kiinduló szituáció egy világvége utáni állapot, de nem teljes világvégéről beszélünk, hiszen nem pusztult el minden, megmaradt néhány isten, és megmaradt egy emberpár, akik újra benépesíthetik a földet. Feltűnik azonban egy démon, aki le akarja győzni őket, és meg akarja gátolni az emberpárt abban, hogy a világot megteremtsék. A darabot ezen a hétvégén Budapesten a Kettőspontban adják elő. Részletek a DRÓTon.

Farkasok
- budapesti bemutató!

Acsai Roland: Farkasok

- budapesti bemutató!
 
- mitologikus dráma időkben, terekben és életekben -
A Gyulai Várszínházzal koprodukcióban készült előadás (80 perc)
 
"A farkasok nem születtek, és nem halhatnak meg,
De lassan kiengesztelődnek,
Mint a sértett istenek,
A szívükből virágok nőnek,
Ne lepődj meg, ha vérszaguk van,
Illat helyett."
 
Író: Acsai Roland
Szereplők: Kása Tímea, Bodor Géza
Zene: Kettős Tamás, Nagy Lajos
Látvány és rendezés: Formanek Csaba
 
IDŐPONT
2022. február 5 és 6. 19:00-20:30
HELYSZÍN
Ráday utca 39.
 
 
A Farkasok című dráma egy modern Az ember tragédiájaként is felfogható. Lírai, költői darab, aminek cselekménye epizódokban bontakozik ki. A kiinduló szituáció egy világvége utáni állapot, de nem teljes világvégéről beszélünk, hiszen nem pusztult el minden, megmaradt néhány isten, és megmaradt egy emberpár, akik újra benépesíthetik a földet. Feltűnik azonban egy démon, aki le akarja győzni őket, és meg akarja gátolni az emberpárt abban, hogy a világot megteremtsék.
A kollektív és személyes tudattalanban kalandozunk hőseinkkel. Világteremtő kísérleteik során nem csak a jelenbe, a jövőbe és a múltba jutunk el, hanem a fantázia birodalmába is.
Ebben a darabban mindenki magára ismerhet, hiszen nincs olyan ember, aki ne kezdte volna az életét újra egy-egy, kisebb-nagyobb magán-apokalipszis után, sőt, azt is mondhatnánk, hogy valahol mindenki az első férfinek és az első nőnek számít.
Az előadás a Gyulai Várszínház felkérésére született 2020-ban.