Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Tettél rám

Tettél rám

2020. 06. 26., p - 18:03
0 hozzászólás
Te nem állnál meg, ha elcsapnál egy kutyát. Te kismacskákat fojtanál a vízbe. Te halott csecsemők tetemein gázolnál át, ha érdekeid úgy diktálnák.
Icsu Renáta Tettél rám
Icsu Renáta fotójára Haynal Ákos írt
Kép

Pedig rohadtul kellett volna a munka. És a te pozíciódban, azt hittem, dönthetsz erről. Ja, hogy te is ki vagy szolgáltatva. Ja persze. Piaci hangulat. Ja persze. Ilyen közel még sosem voltam a tűzhöz. De nem voltam elég fontos barátnak. Pedig együtt fociztunk. Még gurmán

Kapcsolatok

A Halszájoptika új sorozatát a Dróton a kapcsolatok köré szervezzük, már csak azért is, mert az elmúlt, karanténos időszakban határozottabb vonalakkal rajzolódott ki mindannyiunk szociális hálója. Egyértelműbbé vált, ki maradt szem előtt és ki tűnt el a látókörünkből, kivel váltak szorosabbá és kivel lazultak meg kapcsolataink. Nem csak az vált nyilvánvalóbbá, hogy mi a fontos, de az is, hogy kik a fontosak, kik az elengedhetetlen társaink. Fogadjátok szeretettel.

csomagot is küldtem karácsonykor. Pezsgő is volt benne. De semmi. Lassan esett le, mert sunnyogtál, én meg nem akartam elhinni, de egyszer muszáj volt rájönnöm, hogy olyan szinten kezelsz, mint egy utolsó senkit. Mindig én hívtalak. Ja, nem. Egyszer te kerestél, amikor meghívattátok magatokat. Hogy arrafelé olyan jó a levegő. Ott lovagoltattam a rohadt kövér gyerekeidet a tanyán. Még a százalékokban is megegyeztünk. És ez annyira ledöbbent, hogy nem jutok szóhoz. Hogy barátnak sem. Hogy te ilyen vagy. Egy nemtörődöm nembarát. Pedig hányszor tettem neked szívességet! A nevemen van az autód. Az semmit nem ér? Azt hittem, kapok érte valamit cserébe. Csak egy kis előnyt. Miből fogom fizetni a törlesztőt? Ebben a tetves országban minden a kapcsolatokon, meg a barátokon, meg a rokonokon múlik. Befejezhettem volna a házat. Bár túl naggyá vált. Kurvára elegem van abból, hogy még soha nem voltam elég jó kapcsolat, vagy elég szoros barát, vagy elég közeli rokon, és most újra kiderült, hogy itt sem. És akkor még ott van a Kati, meg a tartásdíj. Olyan rohadtul meg lett volna a helye annak a kurva pénznek. De mit törődsz te ezzel. Te leszarod az embereket. Ha nem állnak elég közel hozzád, nem is léteznek. Te baszd meg úgy lépsz át a barátaidon, mint egy hajléktalanon. Te nem állnál meg, ha elcsapnál egy kutyát. Te kismacskákat fojtanál a vízbe. Te halott csecsemők tetemein gázolnál át, ha érdekeid úgy diktálnák. Te nem is ember vagy, hanem egy démon, egy szellem, egy rohadt nagy gonosz gomolygó fej, ami állati hörgéssel pusztít el mindent és mindenkit maga körül, hogy csak az árnyékuk marad. És miután győztél, mert az igazán gonosz mindig győz, diadalittas tekintettel nézel végig halálsereged élén a vériszamos csatatéren. Hát baszd meg, neked adom, legyen a tied. De a kocsidat meghirdettem. 

Kép
Icsu Renáta

Icsu Renáta 1979-ben született, grafikus, aki fényképeket is készít. Visszahúzódó, zárkózott, magányos alkotó. A valóságtól elrugaszkodó, elgondolkodtató, sokszor nyomasztó képeinek főszereplője ő maga. Gyakran helyezi magát olyan jelenetekbe, amelyekbe a valóságban soha sem szeretne belekerülni. Ha kell, épít, ha kell, rombol, ha kell, feje tetejére állítja a világot egy kép kedvéért. Célja megmutatni a rózsaszín valóságon túli létezést.

 

 

Kép
Haynal Ákos

Haynal Ákos 1968-ban született Budapesten. A Halszájoptika rendszeres szerzője, szerkesztője, a multimédiás estek állandó szereplője.
 

Halszájoptika Képirodalmi Hálózat

Halszájoptika Képirodalmi Hálózat

fotográfusok, képzőművészek és írók laza hálózata

A Halszájoptika Képirodalmi Hálózat 2014 óta működik, fotó-szöveg alkotáspárokat jelentet meg oldalain. Állandó szerzői körrel rendelkezik, amit 8 fotográfus és ugyanennyi író alkot, de folyamatosan keres állandó és alkalmi szerzőket egyaránt. Így aztán mások mellett publikált a Halszájoptikán Csikós Attila, Falcsik Mari, Hartay Csaba, Hernyák Zsóka, Novák Zsüliet, Orcsik Roland.

A Halszájoptika gárdája megjelent irodalmi lapokban, csinált kiállításokat is, van egy negyedévenként megjelenő fanzinja, és a honlapon megjelenő anyagokból válogatva rendszeresen előadásokat hoz létre.