Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Retkes Máté kiállításának megnyitója a Kispontban (VIDEÓ)

Retkes Máté kiállításának megnyitója a Kispontban (VIDEÓ)

2022. 03. 30., sze - 04:14
0 hozzászólás
Retkes Máté Fragmentum című kiállítását Vékony Délia művészettörténész nyitotta meg a Kispont galériában. A DRÓTon most visszanézhetitek a megnyitót. (Fotók Fekete Attila)
Máté
1
2
5
3
4
A kiállítás megtekinthető április 8-ig.

 

 

A kiállítás megtekinthető április 8-ig. Részletek a DRÓTon itt.

"FRAGMENTUM:​ töredék, befejezetlen mű, szilánk, roncsok, romok; kis rész, amely egy nagyobból vált ki."

A befejezetlenség érzete a folytathatóság élménye is: a tárgy talán még nincs készen, vagy már kiegészítésre szorul. Esetleg egy nagyobb egész része csak mindaz, amit látunk, miközben ez a látható rész önmagában is teljes. Egy darab önmagában hordozhatja-e mindazt, aminek része? Egy összetett rendszer több, mint az azt alkotórészek összessége, ezt tudhatjuk, akár ha csak az emberi testre tekintünk. Egyszerű elemekből, apró darabokból lüktető, fejlődő, folyton változó, egymással kölcsönható rendszerek épülnek fel és bomlanak le. Befejezettség nincs, csak hosszabb-rövidebb ideig tartó állapotok, melyek látszólag állandóak és mozdulatlanok. Kedves-rövid életünk is hasonló: darabokból áll össze egésszé. Be nem fejezett mondatokból, végig nem gondolt ötletekből, egy megpillantott mozdulatból, egy félreértett hangsúlyból. Dirib-darabból alkotjuk saját, lüktető világunkat pillanatról pillanatra.

A kiállítást megnyitja: Vékony Délia művészettörténész

A kiállítás kurátorai: Debreczeni Imre, Fodor Balázs

Támogatók: Új Alkotóműhely Egyesület NKA

Fotók Fekete Attila.