Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Nemes Nagy Ágnes: Istenről

Nemes Nagy Ágnes: Istenről

2022. 11. 27., v - 16:41
0 hozzászólás
Száz éve született Nemes Nagy Ágnes. Ezt ünnepeltük 2022 október 22-én a VerShakerrel is, ahol A Magvető Házában, a csömöri református templomban Igó Éva Jászai Mari díjas, érdemes és kiváló művész, a Vígszínház társulatának tagja volt Zoltán Áron vendége. Ez a videó a beszélgetés szerkesztett verziója, melyben VerShaker-módra háromszor hangzik el a költő Istenről című verse, Igó Éva előadásában.
Vershaker
a VerShaker legújabb epizódja

 

 

Igó Éva 1956 május 4-én született Budapesten. 1976-tól a Pinceszínházban játszott, majd 1980-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Kerényi Imre osztályában. Először a Miskolci Nemzeti Színházhoz került, majd 1984-ben a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött. A Vígszínháznak 1987 óta tagja. Zoltán Áronnal 2018 óta játssza közös "részvételi versszínházi" előadásukat a Bethlen Téri Színházban.


Elindult a IV. évad a VerShaker költészet témájú YouTube-csatornáján. A legfrissebb videót, melyben Nemes Nagy Ágnes Istenről című verse kapcsán beszélget Zoltán Áron Igó Évával itt lehet megnézni.

Száz éve született Nemes Nagy Ágnes. Ezt ünnepelte a VerShaker is októberben A Magvető Házában, a csömöri református templomban, ahol Igó Éva Jászai Mari díjas, érdemes és kiváló művész, a Vígszínház társulatának tagja volt Zoltán Áron vendége. A YouTube-csatornán ennek a műsornak szerkesztett verzióját láthatja a legszélesebb közönség is, melyben VerShaker-módra háromszor hangzik el a költő Istenről című verse, Igó Éva előadásában.

Igó Éva 1956 május 4-én született Budapesten. 1976-tól a Pinceszínházban játszott, majd 1980-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Kerényi Imre osztályában. Először a Miskolci Nemzeti Színházhoz került, majd 1984-ben a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött. A Vígszínháznak 1987 óta tagja. Zoltán Áronnal 2018 óta játssza közös "részvételi versszínházi" előadásukat a Bethlen Téri Színházban. Az előadásról itt olvashattok bővebben.

Az évad során a későbbiekben ezúttal fiatal kortárs költők, Bán-Horváth Veronika, Izsó Zita, Tóth Réka Ágnes, Weiner Sennyey Tibor, Závada Péter, valamint a Kávészünet zenekar lesz a VerShaker vendége. A felvételek a nyár folyamán a Művészetek Völgyében, ősszel pedig a Ráday Utcai Színházak Találkozóján (RUSzT) készültek, élő közönség előtt.

2020-ban indult útjára a népszerű sorozat, melynek első évadában Wunderlich József, Zsigmond Emőke, Csapó Attila, Vecsei H. Miklós, Bálint András és Hajduk Károly szerepeltek. A kezdő évadot még gazdagabb második évad követte Szilágyi Csengével, Tóth Andrással, Bach Katával, Mészáros Blankával, Földes Eszterrel, Orosz Ákossal, Tankó Erikával, Király Dániellel, Fesztbaum Bélával, Ónodi Eszterrel és Gyabronka Józseffel. A videókban a vendégként meghívott színművészek aktuálisan legkedvesebb verse hangzik el, és az alapján beszélgetnek a házigazdával, minden alkalommal újabb költemény titkos mélységeibe vezetve be a nézőt.

A „VerShaker Offlineés a hozzá tartozó harmadik évad már gazdagabb formai világgal érkezett 2021-ben. A színészek (Horváth Csenge, Vecsei H. Miklós, Wunderlich József és Csapó Attila) mellett feltűnt Weiner Sennyey Tibor költő is, valamint a VerShaker első showműsora, a Versmegzenésítés challenge, amelyben három különböző alkatú előadó (Orosz Ákos, Tóth András és Zoltán Áron) egymástól függetlenül zenésítették meg ugyanazt a verset Tóth Árpádtól, és a három meglepően eltérő verziót élő közönség előtt mutatták be (egymásnak is) először.  Ebben az évadban találkozhatunk először közönség előtt rögzített műsorokkal, melyeket a Ráday utcában a reSTART Feszten, a Művészetek Völgyében és a Holtszezon Irodalmi Fesztiválon láthattak a nézők offline is. A legutóbbi évadot a Fodor Tamással készült beszélgetés koronázta meg a Stúdió K színház előterében.


Az előadásról itt olvashattok bővebben: https://szinhaz.online/4-eve-szinpadon Keresd a VerShakert a Facebookon, https://www.facebook.com/vershakerface az Instagramon, https://www.instagram.com/vershaker/ és a Blog.hu-n is! https://vershaker.blog.hu/?desktop Operatőr, vágás: Andella Mirtill Zene: Hoppál Mihály Band Logo, intro: Lakatos Péter Szerkesztő-műsorvezető: Zoltán Áron

 

#NemesNagyÁgnes100 #IgóÉva #ZoltánÁron #100 #centenario #költészet #vers #versmondás #isten #hit #irodalom #beszélgetés #filozofia