Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

MÉHBARÁT KERTEK PÁLYÁZAT - végeredmény

MÉHBARÁT KERTEK PÁLYÁZAT - végeredmény

2022. 07. 21., Csü - 11:14
0 hozzászólás
A Méhészet folyóirat együttműködésben a Drót alkotói portállal, a Magyar Írószövetséggel és az xForest.hu-val művészeti pályázatot hirdetett MÉHBARÁT KERTEK címmel. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, összesen 622 pályamunka érkezett a különböző kategóriákban. Nagyon szépen köszönjük valamennyi pályázónak, hogy ilyen sokan és ilyen fontosnak tartották a méhek-ügyét.
méh
Az eredmény 2022. július 25-től olvasható lapunkon.

Tisztelt Pályázók, Kedves Érdeklődők!
 
A Méhészet folyóirat együttműködésben a Drót alkotói portállal, a Magyar Írószövetséggel és az xForest.hu-val művészeti pályázatot hirdetett MÉHBARÁT KERTEK címmel.

Miért fontosak a méhbarát kertek? Milyen eszközökkel tudjuk méhbaráttá tenni a környezetünket kicsiben és nagyban? Mi történik jelenleg a beporzó rovarokkal? Milyenné válna a világ a méhek és más beporzó rovarok nélkül? Ezekre a kérdésekre vártuk a válaszokat a pályaműveken keresztül három kategóriában és két korcsoportban. A pályamunkákat elektronikusan vártuk a [email protected] email címre 2022. március 10. és május 20. között.

A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, összesen 622 pályamunka érkezett a különböző kategóriákban. Nagyon szépen köszönjük valamennyi pályázónak, hogy ilyen sokan és ilyen fontosnak tartották a méhek-ügyét.

Íme a végeredmény kategóriák szerint:

Fenőtt-tervezés:
Hraskó Vivien

Gyerek-tervezés:
Almásfüzitői Sün Balázs Óvoda nagycsoportosai

Felnőtt-rajz:
1. Kiss Nagy Erzsébet: Vendégek az erkélyen
2. Királyné Haász Nóra
3. Zakar Tamás: Miután eltűntek

Gyerek-rajz
1. Kolompár Nikoletta
2. Furár Panni
3. Tóth Bertalan

Felnőtt-irodalom:
1. Halmai Tamás verse  
2. Kispál Márton ‘Templom a kert végén’ című írása
3. Kertész Máté kisprózája

Gyerek-irodalom:
1. Frankó Franciska ‘Virágos’ című verse
2. Szűcs Rozina: ‘A méhecskékhez’ című verse
3. Csehák Fanni ‘Virágok’ című verse

Külön köszönet: Agócs Írisz Illustration, Noto, Orfűi Malmok, Csámborgó - Játékos kalandtúrák, Hevesi Mihálynak, Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek, a Magyar Írószövetségnek és mindazoknak, akik támogatták díjakkal a pályázatunkat. A díjakat hamarosan postázzuk, az okleveleket elektronikusan küldjük ki a pályázóknak. A díjazott pályázati munkákat a Méhészet folyóiratban és a DRÓT online összművészeti és társadalomkritikai portálon fogjuk közölni.