Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Infernális bűnök – Dante körei

Infernális bűnök – Dante körei

2021. 09. 21., k - 09:16
0 hozzászólás
A Halszájoptika Képirodalmi Hálózat a Dante emlékév alkalmából egy olyan alkotói folyamatot indított el, melynek során képalkotókat valamint írókat/költőket kért fel arra, hogy Dante által a Pokolban rendszerezett bűnök kulcsszavaiból kiindulva küldjenek műveket. Érdekes eljátszani a gondolattal, hogyan értelmezzük súlyuk vagy természetük szerint ezeket a kategóriákat saját magán- és közéletünkben. Vajon melyik a nagyobb a bűn, erőszakosnak vagy hazugnak lenni? Kik lehetnek manapság az eretnekek, és kik játsszák a korruptak, képmutatók, vagy a tolvajok szerepét? Az így beküldött alkotásokból, – nagyjából 100 képből és 60 szövegből – a Drót alkotói portálon már publikáltunk egy 27 tételből álló kép/szöveg párosítást, de a felgyűlt, gazdag anyagot más módokon is közzé szeretnénk tenni. Ezért rendezünk egy kiállítást, amely október 1-én nyílik a Kispont Galériában, ami 54 képet tartalmaz párokba rendezve. A 27 egymással is beszélgető képpár segítségével saját utunkon követhetjük Dante vándorlását a poklon keresztül.
inf
Kiállítás a Kispont galériában október elsejétől

A Halszájoptika Képirodalmi Hálózat a Dante emlékév alkalmából egy olyan alkotói folyamatot indított el, melynek során képalkotókat valamint írókat/költőket kért fel arra, hogy Dante által a Pokolban rendszerezett bűnök kulcsszavaiból kiindulva küldjenek műveket. Érdekes eljátszani a gondolattal, hogyan értelmezzük súlyuk vagy természetük szerint ezeket a kategóriákat saját magán- és közéletünkben. Vajon melyik a nagyobb a bűn, erőszakosnak vagy hazugnak lenni? Kik lehetnek manapság az eretnekek, és kik játsszák a korruptak, képmutatók, vagy a tolvajok szerepét?

Az így beküldött alkotásokból, – nagyjából 100 képből és 60 szövegből – a Drót alkotói portálon már publikáltunk egy 27 tételből álló kép/szöveg párosítást, de a felgyűlt, gazdag anyagot más módokon is közzé szeretnénk tenni. Ezért rendezünk egy kiállítást, amely október 1-én nyílik a Kispont Galériában, ami 54 képet tartalmaz párokba rendezve. A 27 egymással is beszélgető képpár segítségével saját utunkon követhetjük Dante vándorlását a poklon keresztül. 

 

Halszájoptika Képirodalmi Hálózat a DRÓTon

A Halszájoptika honlapja.

 

Kiállítás:

Kispont Galéria, IX. kerület, Ráday utca 9

Megnyitó : 2021. október 1. este 7 óra Halszájoptika  multimediális előadásával

Zárás: 2021. október 22.

A kiállítás hétköznaponként délután 4 és este 8 között tart nyitva. A belépés ingyenes.

FACEBOOK ESEMÉNY

Kiállító művészek:

Altnőder Emese

Balassa László

Budavári Csaba

Csikós Attila

Hegedűs Ákos / morpho

Icsu Renáta

Jakab Krisztián

Kecskés Péter

Klein Rudolf

Komár Sabrina

Kovács Zsolt

Köböl Vera

Nagy M. Hedvig

Petőcz András

Syporca Whandal

Talán Miklós

Varga Imre

 

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.