Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

DECODE | alkotói pályázat vizuális és alkalmazott művészek számára

DECODE | alkotói pályázat vizuális és alkalmazott művészek számára

2018. 09. 19., sze - 18:00
0 hozzászólás

A BORD Építész Stúdió idén ősszel rendezi meg DECODE című kiállítását, amelyhez pályázat útján keresi kiállító partnereit építészet és vizuális/alkalmazott művészek területéről. Pályázni szeptember 6-tól október 19-ig lehet. A DECODE egy egyedülálló pályázati és kiállítási lehetőség építészek valamint vizuális és alkalmazott művészek számára, új kapcsolódási pontokat felfedezve és szorosabbra fűzve a társművészeti ágakat. A DECODE célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotásra és ezáltal az értékteremtésre.

DECODE-pályázat

A kiíró olyan pályázati anyagokat vár, amelyek egy-egy történet köré épülnek fel. A kiállítás célja, hogy megmutassa az egyes építészeti és művészeti projektek mögött meghúzódó történeteket és gondolatvilágot, melyek értékes, egyedi alkotássá emelik a műveket.

A pályázaton indulhat minden 18-35 év közötti, magyar felsőfokú vagy művészeti intézményhez kötődő építész, vizuális és alkalmazott művész.

A DECODE összdíjazása két kategóriában együttesen nettó 800.000 forint.

A beérkezett pályázati anyagból a szakmai zsűri válogatása alapján 2018. november 7-18-ig kiállítás nyílik a budapesti Faur Zsófi Galériában.

Regisztrálni október 18-ig kell a [email protected] e-mail címen, a pályázatokat október 19-ig lehet a regisztrációra érkező válasz emailben ismertetett feltöltési útmutató szerint leadni. A beadott pályázati műveket szakmai zsűri bírálja el, és választja ki a BORD három projektje mellé kiállítandó építészeti és vizuális és alkalmazott művészetek témában részéről legígéretesebbnek tartott alkotásokat és a díjazottakat.

A szakmai zsűri tagjai:

  • Bordás Péter építész, a pályázat alapítója és a zsűri elnöke,
  • Szabó Levente, Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar,
  • Dr. habil Anthony Gall Phd, Ybl Építészmérnöki Intézet,
  • Golda János DLA, Ybl-, Pro Architectura-, Príma-díjas építész,
  • Kálmán Borbála, művészettörténész, a Ludwig Múzeum kurátora,
  • Etentuk Inemesit, az Artlocator applikáció és az Artlocator Magazin alapítója, kulturális menedzser,
  • Dr. Kukla Krisztián, a Leopold Bloom Alapítvány művészeti vezetője.

A DECODE nyerteseit 2018. november 7-én, 18:00 órakor hirdetik ki a Faur Zsófi Galériában megrendezendő kiállítás megnyitóján a Budapest XI. Bartók Béla út 25. szám alatt.

A program részeként a kiállítás második felében kerekasztal beszélgetést szervezünk DECODEing néven.

A részletes kiírást a ezen a linken találják. A BORD facebook oldalát ezen a linken, a DECODE facebook oldalát itt érhetik el.