Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Bűnkiállítás

Bűnkiállítás

2020. 07. 24., p - 11:48
0 hozzászólás
Milyen nő vagy már. Félrekefélsz az ördöggel, majd bemeséled, hogy én vagyok az apja. Jól átbasztál, angyalom.
Birtalan Zsolt_Bűnkiáltás
Birtalan Zsolt fotójára Horváth Eve írt

A vadiúj parkettát bámulták, miután összevesztek. Ervin bikavért lötyögtetett egy talpas pohárban, még húsvétról maradt. Mi a fasznak hazudtál.

Kapcsolatok

A Halszájoptika új sorozatát a Dróton a kapcsolatok köré szervezzük, már csak azért is, mert az elmúlt, karanténos időszakban határozottabb vonalakkal rajzolódott ki mindannyiunk szociális hálója. Egyértelműbbé vált, ki maradt szem előtt és ki tűnt el a látókörünkből, kivel váltak szorosabbá és kivel lazultak meg kapcsolataink. Nem csak az vált nyilvánvalóbbá, hogy mi a fontos, de az is, hogy kik a fontosak, kik az elengedhetetlen társaink. Fogadjátok szeretettel.

Szólalt meg alig hallhatóan, mire a lány maga alá húzta borostás lábát a fotelban, és nagyot sóhajtva kinézett az ablakon. Ha legalább megmondtad volna. Hogy tőle van. Ervin kihúzott a zsebéből egy miniemberkét. Most nézd meg ezt a szerencsétlent. Milyen nő vagy már. Félrekefélsz az ördöggel, majd bemeséled, hogy én vagyok az apja. Jól átbasztál, angyalom. A lány felállt, tett egy kört idegesen, majd elkezdett mászni a falon. Hajában legyek lógtak, nyála ragadós volt, mint a pókháló. Persze, te sohasem gondolsz a tetteid következményeire, mész, mint a világtalan. Éva, értsd meg, direkte és csakis miattad húztam el Gubbióba, hogy elfelejtselek, de te oda is utánam jöttél. Gyere már le a falról, baszki, megfájdul a nyakam. A kamerán minket bámulnak, gondolod, hogy az Infernósok nem kapcsolnak le fél órán belül? Mindjárt itt vannak a Küklopszok is, zúmolnak meg vakuznak, félek, hogy megint rosszul sülök el. A lány a radiátor bordái mellett oldalazva köhintett egyet, végre kiesett szájából a magház, amit még kamaszkorában nyelt le, ekkor lassan, rekedten megszólalt. Tudd meg, Ervin, hogy egy senki vagy. Egy ronda gyík. Kétezer éve be vagy állva, sáskákat fingasz a sok fűtől, és hiába is játszod meg a szentet, eljön a perc, amikor kiderül, hogy ki vagy valójában. A saját hallucinációd, bogárkám. Ekkor nagy robajjal felnyílt az ajtó, egy sereg neurotikus turista tolakodott be rajta, kezdődött a tárlatvezetés, Ervin és Éva pedig visszabújtak az idő bőrkötésébe.

Kép
Horváth Eve

Horváth Eve 1984-ben Nagykanizsán született, költő. Jelenleg Dunavecse és Budapest között él. Magyar szakot végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Első kötete Konzol címmel jelent meg 2019-ben (MERSZ-Könyvek).

Kép
Birtalan Zsolt

Birtalan Zsolt1967-ben született Budapesten. Érettségi után fényképész szakmát szerzett, a rendszerváltás időszakában fotóriporterként napilapoknak, sajtóügynökségeknek fotózott. A kilencvenes évek végétől érdeklődése az alkalmazott fotográfia és ezzel párhuzamosan az alkotói fotó felé fordult. Magazinoknak és képügynökségeknek fényképezett, illetve képszerkesztőként is több helyen dolgozott. Képei azóta is rendszeresen szerepelnek pályázatokon, kiállításokon. 2010 után a fotóoktatás került fókuszba, több helyen tanít, illetve tart workshopokat analóg és digitális fotózás témakörben. Főállásban jelenleg a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa. 1992-óta tagja a Magyar Újságírók Szövetségének, 1997-óta a Magyar Fotóművészek Szövetségének.
 

Halszájoptika Képirodalmi Hálózat

Halszájoptika Képirodalmi Hálózat

fotográfusok, képzőművészek és írók laza hálózata

A Halszájoptika Képirodalmi Hálózat 2014 óta működik, fotó-szöveg alkotáspárokat jelentet meg oldalain. Állandó szerzői körrel rendelkezik, amit 8 fotográfus és ugyanennyi író alkot, de folyamatosan keres állandó és alkalmi szerzőket egyaránt. Így aztán mások mellett publikált a Halszájoptikán Csikós Attila, Falcsik Mari, Hartay Csaba, Hernyák Zsóka, Novák Zsüliet, Orcsik Roland.

A Halszájoptika gárdája megjelent irodalmi lapokban, csinált kiállításokat is, van egy negyedévenként megjelenő fanzinja, és a honlapon megjelenő anyagokból válogatva rendszeresen előadásokat hoz létre.