Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Az Utolsó Előtti Huszár

Az Utolsó Előtti Huszár

2018. 12. 07., p - 16:21
0 hozzászólás

Hamarosan megjelenik Az Utolsó Előtti Huszár című magyar képregény első száma, de már előtte megjelent a nulladik szám, a bevezető történet és egy trailer is. Mi ez és miért fantasztikus? Képregény a DRÓTon.

Képregény
Fantasztikus magyar képregény a DRÓTon

Az Utolsó Előtti Huszár történelmi dráma és természetfeletti horror keveréke (steam- és dieselpunk elemekkel színesítve), melyben a magyar népmesék, legendák és mitológia világa keveredik a Nagy Háború valós eseményeivel.

A sorozat kezdő ciklusa 6 részre tervezett, ennek első epizódja 2019 tavaszán várható. A sorozatot egy úgynevezett nulladik rész (avagy első előtti rész...) vezeti fel, mely 2018.12.07-én, azaz ma jelent meg az alkotók oldalán.

Varga Bálint Bánk és Tuli Krisztián Az Utolsó Előtti Huszár írója és rajzolója így nyilatkozott: 

„A történet megalkotása folyamán valós eseményeket és személyeket tanulmányoztunk – egy történész segítségével – és klasszikus, jól- és kevéssé ismert népmesék elemeit szőttük bele. Mindez kapott egy modern fantasy-s hangulatot, egy csipetnyi folklór és gótikus horrorral megbolondítva.

A legfontosabb mégsem a meglehetősen sajátosra sikeredett világ, sokkal inkább a karakterek, akik benépesítik azt, így a fő hangsúlyt főhőseinkre, kapcsolataikra és előtörténetükre helyeztük – ennek morzsáit már az ingyenesen elérhető nulladik számban is elhintettük.”

Míg a nulladik epizód meglehetősen rövid, sőt tulajdonképpen csak kiragadott jelenete egy epizódnak, a teljes értékű részek önálló történetek lesznek és nyomtatásban is megjelennek.

A nulladik szám oldalaiért kattints cikkünk alján galériánk bélyegképeire vagy a szerzők oldalára.