Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Versíró pályázat gyerekeknek!!!

Versíró pályázat gyerekeknek!!!

2021. 04. 12., Mon - 18:12
0 hozzászólás
Minden gyerek alanyi költő, de sajnos kevesekhez jutnak el a sokszor csak szóban megfogalmazott műveik. Ám ennek most vége. A Kultúrpart az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrummal és a Magyar Versmondók Egyesületével együttműködve ugyanis mától, a magyar költészet napjától a gyereknapig (május 30.) versíró pályázatot hirdetett. Részletes kiírás, leírás, videó, a DRÓTon. Add tovább!!!
versverseny
A költészet napjától (április 11.) gyereknapig (május 30.) várjuk a költeményeket!

Kedves felnőtt olvasónk,

ha ismersz olyan gyereket, aki nem aktív Kultúrpart vagy DRÓT olvasó, vagy még nem ismeri a betűket, akkor ismertesd meg vele ennek a cikknek a tartalmát, mutasd meg neki az alábbi videót, hátha van kedve részt venni pályázatunkon!

Köszönjük!

A vers bármiről szólhat, ami kapcsolatban van a világot uraló, pusztító vagy építő erőkkel, a környezetvédelemmel, az emberekkel, a családdal. Sőt szólhat a szerelemről is. A szervezők mindenki pályázatát várják háromévestől tizennyolc éves korig, de a pályázókat korcsoportok szerint díjazzák. Az eredményhirdetést június 22-én, Weöres Sándor születésnapján tartják – adta hírül a Kultúrpart.

A gyerekek verseinek szemlézésében olyan kiváló művészek vesznek részt, mint Gryllus Dániel, a Kaláka alapítója zsűrizni ugyan nem szeret, de elvállalta, hogy megzenésíti a díjazottak verseit, Harmath Artemisz irodalomtörténész, kritikus, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum igazgatója, Poós Zoltán író, költő, Szálinger Balázs író, költő, Weiner Sennyey Tibor író, költő esszéista és méhész, a Drót főszerkesztője és Novák Péter, a Kultúrpart kreatív igazgatója.

A fentebb említett Gryllus Dániel-féle megzenésítésen túl természetesen lesznek tárgynyeremények, játékok és könyvek, de mindezek mellett szeretnének egy életre szóló élményt is adni a díjazottaknak. A szervezők bíznak abban, hogy a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.

A részletes pályázatkiírás itt olvasható:

     Szia!

Van kedved verset írni? (Ez egy költői kérdés:))))
Ha igen, küldd el nekünk a [email protected]-ra! És azt is írd meg, hogy hány éves vagy és ha pár sorban bemutatod magadat, annak is örülünk. De a vers a lényeg! És az, hogy vissza tudjunk jelezni neked arra az emailcímre, ahonnan a versed jött!

Az se baj, ha nem ismered még a betűket, diktáld le a költeményedet valakinek! (Például annak, aki ezt most felolvassa:))

Ebben a videóban elmondjuk a lényeget:

Kérdésed van? írd meg nekünk, de az is lehet, hogy már tudjuk is rá a választ:

– Hány évesek pályázhatnak?

– Mindenki, aki nem töltötte be a 18-at, de a pályázókat korcsoportok szerint díjazzuk. Ezek az alábbiak:
3-6  (igen, várjuk az ovisok műveit is!!!)
6-9
9-12
12-15
15-18

– Kik a szervezők?

– A Pályázatot a Kultúrpart valósítja meg együttműködésben az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrummal (IGYIC) és a Magyar Versmondók Egyesületével.

– Kikből áll a zsűri?

Gryllus Dániel – a Kaláka alapítóját nem kell bemutatnunk, de annyit elárulhatunk, hogy zsűrizni ugyan nem szeret, de elvállalta, hogy a nyertes verseket elénekli!!!
dr. Harmath Artemisz – irodalomtörténész, kritikus, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum igazgatója
Poós Zoltán író, költő, a Kultúrpart egykori főszerkesztője és örökös tagja
Szálinger Balázs író, költő a Kultúrpart egykori szerkesztője és örökös tagja
Weiner Sennyey Tibor író, költő esszéista és méhész, a Drót főszerkesztője, a Kultúrpart külsős szerzője
Novák Péter a Kultúrpart kreatív igazgatója

Miről szóljon a vers?

Hallottál már a fenntarthatóságról? Ez a jövőnk kulcsa! Azt jelenti olyan irányba kell fejlődnie a világnak, hogy biztonságosan és kényelmesen élhessen egyre több ember! Ehhez az kell, hogy egyre klasszabb dolgokat találjunk fel, de ne mások és a környezet kárára! Segítsük azoknak, akiknek nem jutottak olyan életkörülmények, mint nekünk! Vigyázzunk a bolygóra, mert közel és távol ez az egyetlen hely, ahol élhetünk!
Tehát a vers bármiről szólhat, ami kapcsolatban van a világot uraló, pusztító vagy építő erőkkel, a környezetvédelemmel, az emberekkel, a családdal... És igen, szólhat a szerelemről is! Vagy arról, hogy miért áll fejre a világ egy vírustól, vagy attól, hogy keresztbe fordul egy hajó a Szuezi-csatornán, esetleg arról, hogy milyen jó lenne a Marson élni... szóval bármiről, ami nem anyukátok tyúkja, vagy Edvárd fakó lova.

Mit lehet nyerni?

A fentiekben említett Gryllus Dániel-féle megzenésítésen túl természetesen lesznek tárgynyeremények, játékok és könyvek, de ezek mellett szeretnénk egy életre szóló élményt is adni a díjazottaknak – de ez nagymértékben függ a járványhelyzettől. Szóval még kérünk egy kis időt. Ugye nem baj?

Meddig kell verset küldeni?

A költészet napjától (április 11.) gyereknapig (május 30.) várjuk a költeményeket!
Eredményhirdetés: Június 22-én, Weöres Sándor születésnapján!

Küldj egy verset! Várjuk!
Ide írhatsz:
[email protected]