Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Tizenhat művész szemben a végtelennel

Tizenhat művész szemben a végtelennel

2015. 07. 13., Mon - 13:36
0 hozzászólás

Az Új Alkotóműhely Egyesület és Tiszakécske Város nyílt pályázatára  - amit a DRÓTon is olvashattatok - összesen 27 pályázat érkezett 39 helyigénnyel. Az idei művésztelepen végül 16-an fognak részt venni - művészek és szervezők. Teljes lista és bemutatkozók a DRÓTon.

Új Alkotóműhely

Új Alkotóműhely

A 16 művész, akik a Tiszakécskei Művésztelepen 2015. augusztus 26-szeptember 4-ig részt fognak venni:

 1. Bocz Sára
 2. Czap Gábor
 3. Fekete Attila
 4. Formanek Csaba
 5. Hidvégi Petra
 6. Kettős Tamás
 7. Köbli Alexandra
 8. Kusnyár Eveline
 9. Németh Csaba
 10. Pázmány Virág
 11. Pignitzky Ádám
 12. Pinczés József
 13. Pokorny Szilárd
 14. Prechel Dorka
 15. Retkes Máté
 16. Szolnok Bence

Bocz Sára, színész

"Egyetlen pillanatban érzékelni az egész világot kívül és belül. Használni testet, elmét, szívet és lelket. A hamisítatlan, nyers, eredeti, romlatlan és közös emberi, illetve lét érdekel, én ennek a tapasztalására és alkotói megtalálására vágyom." - bővebben.

Bocz Sára színész

Czap Gábor, előadóművész, táncos

"A művésztelepen a természettel való kapcsolatom fogom mélyíteni a természetben lévő mozgás-, és létformák tapasztalati tanulmányozásán, magamon való átáramoltatásán keresztül. Azt, ami ebből élő tapasztalássá válik, performanszokban megosztom a képzőművészekkel." - bővebben.

Czap Gábor előadóművész, táncos

Formanek Csaba, színész, rendező, író

"A színház számomra művészet és kutatás. Mindannak összessége, amit tudunk és nem tudunk magunkról, a világról. Témáim általában nagyon személyesek - szerelem, halál, őrület, alkotás. Ez sokszor zavarba ejti a közönséget. És ez jó. Mert a cél a belső mikrovilágainkat párbeszédre bírni. Hogy talán mégsem vagyunk annyira egyedül." - bővebben.

Formanek Csaba

 

Fekete Attila, fotós

"Gyerekkorom óta fotózom, hol intenzíven, hol kisebb intenzitással. Az utóbbi közel 10 évben, a digitális korszakom kezdete óta, rendszeresen és gyakran készítek fotókat. Nincs meghatározott témaköröm, sok mindenben kipróbáltam magam. Legalább négy éve készítek színházi és eseményfotókat."  - bővebben.

Fekete Attila

Kettős Tamás, festő, zenész

"Amikor a századvég belekarolt az ezredfordulóba hopp, én még sunyiba javában próbáltam megtartani az összes gyerekkori játékot. 

Amit csak lehet. Gondoltam addig csinálom, amíg le nem bukok." - bővebben.

Kettős Tamás, festő, zenész

Hidvégi Petra, keramikus

"Minden érdekel, ami az agyaggal kapcsolatos. Az antik kerámiaművészet kivitelezési és égetési technikáiból rengeteget merítek - ezeket a lépéseket hogyan tudom a modern kerámia készítés nyelvére lefordítani. Folyamatosan kutatom az alternatív égetési metódusokat, az agyag, mint anyag állandó meglepetéseket tartogat." - bővebben.

Hidvégi Petra, keramikus

Köbli Alexandra, festőművész

"Kíváncsi vagyok a világra, ki hogyan meséli. Úgy gondolom, bárkitől tanulhat az ember valami újat, vagy mást. Színes a világ. Ezért őrzöm magamban a gyermeki kíváncsiságot, hogy ne fakulhasson meg a képzeletem világa, amit ízekre szedett emlékeimből alkotok meg és hagyok magam után a vásznon." - bővebben.

Köbli Alexandra festőművész

Kusnyár Eveline, festő

"Kusnyár Eveline látványvilágának alapja a családdal, barátokkal szerzett élmények emlékképei, azok felidézett hangulata és az első benyomások átalakult érzései. A gyerek és felnőtt lét határán lavírozó munkáin a jellemábrázolást elsősorban az állatidentitások adják, valamint a szereplők arctalansága, rejtőzködése." - bővebben.

Kusnyár Eveline, festő

Németh Csaba, szobrász

"Munkáim egyfajta figurális absztrakt vonulatot követnek. Ezeket a figurákat, alakokat használom arra, hogy reagáljak a bennem és a körülöttem lévő világra. Az élet maga, ami érdekel. Nem a miértje foglalkoztat, inkább a szerkezete, folyamata, kilengései, ellentétei." - bővebben.

Németh Csaba, szobrász

Pázmány Virág, látványtervező

"Alapvető törekvésünk egy olyan alkotás létrehozása, amit leginkább összművészeti kísérletként lehet definiálni. Látványtervezőként úgy gondoljuk, hogy az interdiszciplinaritás a munkánkkal járó evidencia; képzőművészet és előadóművészet közötti dialógus." - bővebben.

Pázmány Virág látványtervező

Pinczés József, festőművész

"Jónak tartom, hogy az igazán fontos dolgaink nem olyan könnyedén jönnek, hanem nehézségek árán egyszer csak, valami okán ott teremve tárulkozik fel előttünk, s aztán éppoly furmányosán csukja is be titokzatos kapuit..." - bővebben.

Pinczés József, festőművész

Pignitzky Ádám, látványtervező

"Alapvető törekvésünk egy olyan alkotás létrehozása, amit leginkább összművészeti kísérletként lehet definiálni. Látványtervezőként úgy gondoljuk, hogy az interdiszciplinaritás a munkánkkal járó evidencia; képzőművészet és előadóművészet közötti dialógus." - bővebben.

Pignitzky Ádám, látványtervező

Pokorny Szilárd, költő, író

A tiszakécskei művésztelepen a célom egy novella megírása, amelynek témája Tiszakécske lesz. Ha minden jól megy, akkor lehetséges, hogy ez egy kriminovella lesz, és ha még ennél is jobban alakulnak a dolgok, akkor nem csak Tiszakécske, de maga a művésztábor és annak a szereplői is belekerülnének. - bővebben.

Pokorny Szilárd, költő, író

Prechel Dorka, asszisztens

"Ide jön a szöveg... :) " - bővebben.

Prechel Dorka asszisztens

 Retkes Máté, szobrász

"Évekkel ezelőtt felismertem és elfogadtam azt a hozzáállásomat (természetemet), hogy az előttem lévő anyagot élni, beszélni hagyom, és megpróbálok erőszakmentesen dolgozni; hallgatni és figyelni a születő tárgyra, és e tárgy ideáját a lehető legtisztább formájában (a maga valójában, az anyagitól mentesen) látni." - bővebben.

Retkes Máté, szobrász

Szolnok Bence, zenész

"16 éves korom óta gitározok. Jelenleg 4 formációnak vagyok a tagja, ebből a fő irány a Kettős Tamás és a Vadszamarak nevű projekt. Szeretnénk oldschool elemekkel új zenei ösvényt vágni." - bővebben.

Szolnok Bence zenész