Mind a(z) 4 találat megjelenítve

A méhészet művészete c. könyv.

A méhészet művészete

6 000 Ft

Hogyan figyeljük meg a méheket mi emberek? Milyen a méhek társadalma? Milyen a méhek muzsikája? Hogy léteznek-e űrméhek? Milyen méhész volt Sherlock Holmes és végül hogy miben rejlik a méhek gyógyító ereje, avagy, hogy mi a méhek és a méhészeti termékek értelme és célja?

A kötetből minderre választ kaphatunk.

Akció!
Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve – esszékHamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve – esszék

Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve – esszék

5 400 Ft

Ki volt valójában Hamvas Béla? Mit gondolt életről és irodalomról? Mi volt a véleménye a politikáról? Milyen volt kapcsolata a nőkkel, a kortársaival, a zsidósággal? Milyen volt a barátsága Weöres Sándorral és Szepes Máriával? Milyen vitája volt Lukács Györggyel? Miről szóltak a legfontosabb művei, és milyen művei vesztek el?

Akció!
Magyar Buddha – Előadások és esszékMagyar Buddha – Előadások és esszék

Magyar Buddha – Előadások és esszék

2 970 Ft

Miért fontos az eredet? Miért fontos, hogy honnan jöttünk? Ha a magyar ember önmaga keresése közben az ősi keletre tekint, olyan csodálatos hagyományt fedez fel, mint a samanizmus, a buddhizmus, továbbá a végtelenül gazdag ázsiai kultúrák kusza szövevénye, amelyből ragyogó tisztasággal és megrázó őszinteséggel emelkedik ki a Buddha.

Akció!
Weöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai – esszékWeöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai – esszék

Weöres Sándor kozmikus költészete és titkos világai – esszék

3 600 Ft

Weiner Sennyey Tibor legújabb esszékötete közvetlen folytatása a ‘Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve ‘ című legutóbbi könyvének, de ez a kötet Weöres Sándor költészetét és életét helyezi a vizsgálódásának tárgyának középpontjában, különös tekintettel a 2017-ben kiadott ‘Elhagyott versek’, más, kevésbé ismert művek és életrajzi események tükrében.