ePIHIK

1 000 Ft

Adományösszeged Ft 5000

A pandémiás helyzet nehéz helyzetbe hozta a művészeket, így a költőket-írókat is. Az egyik lehetséges út, hogy elektronikus könyveket adunk ki és online könyvbemutatókat tartunk, ezzel is csökkentve a fertőzés kockázatát, ugyanakkor a kortárs magyar szépirodalom terjesztésének lehetőségeit nem adjuk fel. Ezáltal lehetőséget teremtünk az értelmes hangon és nyelven való, értelmes témákról szóló párbeszédre, szerző és olvasói között. Megteremtjük az útját annak, hogy a telefonokon kortárs magyar verseket is olvashassanak az emberek.

Kategóriák: , Cikkszám: epihik

Leírás

Weiner Sennyey Tibor tizenharmadik könyve egy interaktív, elektronikus verseskötet, amely 4×33 verset válogat az elmúlt húsz év terméséből, a verseket Szarka Fedor Guido illusztráció kísérik, az ebookot Jánosi-Mózes Tibor szerkesztette. A kiadvány a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága által létrehozott E-könyvtér elektronikus könyvtár tagja. A kötetet a Magyar PEN Club adja ki.

Ebben az interaktív e-könyvben valójában négy verseskötetet rejtettünk el. A költő 2015-től írott 33 új verse mellett (A kerti notesz), itt megtalálható az a három kötet is, ami a 2015-ben megjelent – mára már beszerezhetetlen – Pihik-kötet tartalmazott: az első Pihiket – amely válogatás volt a régebbi kötetekből -, a Tájabrosz ciklus verseit és a Jáva és Bali szigetén írott költeményeket. Ez a kötet, így az elmúlt húsz év verseiből válogat négyszer harminchárom verset, pihi-madarakról, szerelmekről, kertekről, külső és belső utazásokról, a hazáról és az otthonról, a gyászról és Istenről, és az állandó változásról.

A szerző Weiner Sennyey Tibor (1981) költő, író, a DRÓT főszerkesztője. Eddig tizenkét könyve jelent meg, legutóbbi könyve Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve című esszékötet. Ez a tizenharmadik kötete. Szentendrén él, a Magyar Művészeti Akadémia alkotói ösztöndíjasa. Kertészkedik, fotózik, tanít, sétál és kerékpározik, de főleg verseket és esszéket, s néha prózát is ír.

Az ebookot felajánlott adomány ellenében lehet majd letölteni, amellyel az alkotók további művészeti tevékenységét támogathatják.

Az ekönyv mobi és epub formátumban jelent meg.

További információk

Szerző

Weiner Sennyey Tibor

Illusztrátor

Szarka Fedor Guido

Kiadó

Magyar P.E.N. Klub

Oldalszám

330 oldal

ISBN

9786158134378

Formátum

epub, mobi, kpub2