Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Az elveszett királyság (7 esszé)

Az elveszett királyság (7 esszé)

Ez a könyv nem csak elgondolkodtat és tanít, hanem felébreszt. Ha elolvasod talán megértheted, hogy az irodalom, a költészet nem holt anyag, hanem rólunk szól, ránk kérdez.

Az elveszett királyság hősei írók és költők. Poe, Lovecraft és Borges. Baudelaire és Ady. Weöres és Hamvas. Helyszínei legendás világok: Gondvána, a Pimodán Palota, Farkasvár, és a sosemvolt Európa. Ez a könyv nem csak elgondolkodtat és tanít, hanem felébreszt. Ha elolvasod talán megértheted, hogy az irodalom, a költészet nem holt anyag, hanem rólunk szól, ránk kérdez. Olyan kérdéseket tesz fel, hogy mi is az a félelem és a rettegés, és hogyan lehet azokat legyőzni? Mi az a szóma és mi az igazi extázis? Milyen is lehetne Európa? Hogy van-e haza otthon nélkül, vagy lehet-e otthon haza nélkül? Mi az élet és mi a halál? Kik vagyunk mi valójában?