Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Weiner Sennyey Tibor három előadása a Művészetek Völgyében

Weiner Sennyey Tibor három előadása a Művészetek Völgyében

2021. 07. 28., sze - 05:49
0 hozzászólás
Az idén 30 éves Művészetek Völgyében az alábbi három eseményen találkozhattok a DRÓT főszerkesztőjével.
mv
Méhek és költészet mindenütt :)
Az idén 30 éves Művészetek Völgyében az alábbi három eseményen találkozhattok a DRÓT főszerkesztőjével:
 
1.
2021. JÚLIUS 28., SZERDA, 15:00
„Költő a méhesben” - Weiner Sennyey Tibor előadása Kapolcson
az Evangélikus templomban
 
Kapcsolódó irodalom:
„Amikor az ember partnerként tekintett a méhekre, mindig virágzó volt viszonyunk, amikor az ember kirabolta és elpusztította őket katasztrofális.” - Weiner Sennyey Tibor esszéje a méhekről és a méhek kultúrtörténetéről, szerepéről a művészetben, különös tekintettel a magyar irodalomra a DRÓTon.
 
---
„Ül a költő a lugasban, dolgozik. Körülötte zsongnak a méhek, illatoznak a fák. Berzsenyit idéző idill, mégsem a múltban és Niklán vagyunk, hanem ez év májusában Szentendrén. A költőnél, aki sokat tett azért, hogy összegyűljön elegendő aláírás a méhek védelmét követelő petícióhoz.
– Azt mondják, a méhészkedés húsz családig hobbi, azonfelül munka. Nekem tizennyolc méhcsaládom van… Most sok a tennivaló velük, hamarosan virágzik az akác, utána jön a hárs. Mindjárt itt a vihar, látom rajtuk. Máshogy mozognak, ez nem a szokásos gyűjtőrepülés.
A teraszon is érezni, hogy megforrósodott a levegő, a nap mintha vészjóslóan sütne. Tényleg készül valami…”
Költő a méhesben - Hulej Emese riportja a Nők Lapjában
 
 
2.
2021. JÚLIUS 31., SZOMBAT, 18:00
A vers mágiája - Zoltán Áron és Weiner Sennyey Tibor verses estje
a vigándpetendi Poket udvarban
 
Két barát, akik egy vers miatt találkoztak, Weiner Sennyey Tibor költő, író, filológus és Zoltán Áron színművész egy költői est során avatják be a közönséget a vers születésének titkaiba.
Gyertek és vegyetek részt július 31-én, este 6 órától a vigándpetendi Poket udvarban egy mágikus párbeszédben, mely során a versek misztikus hatása alatt alany és tárgy összemosódik, eltűnnek a határok szerző, előadó és befogadó között. Mindezt kommentárok kísérik, amely során költő és versmondó beszélget a versek születéséről, a költészet ősi, mágikus csodáiról.
 
 
 
3.
2021. AUGUSZTUS 1., VASÁRNAP, 17:00
Jász Attila és Weiner Sennyey Tibor a Petőfi udvarban
Taliándörögdön.
 
Jász Attilával, költővel, az Újforrás főszerkesztőjével és Weiner Sennyey Tibor költővel, a DRÓT főszerkesztőjével  költészetről, életről és a 2020-ban megjelent  elektronikus versesköteteiről beszélget Luzsica István.
 
---