Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Újabb haladék a méheknek

Újabb haladék a méheknek

2021. 03. 10., sze - 07:51
0 hozzászólás
A vírushelyzet miatt az Európai Bizottság újabb 3 hónappal meghosszabbította a folyamatban levő európai polgári kezdeményezések határidejét. Több, mint 13 ezer magyar aláírás gyűlt eddig össze, így már csak 2100 magyar aláírásra van szükség, hogy teljesítsük az európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatban Magyarországra vonatkozó feltételeket. Írd alá Te is! Részletek a DRÓTon. Add tovább!
80
Március 10 a 'Beporzók napja'

Mentsük meg a méheket!

Te is segíthetsz a méheknek! Mutatjuk hogyan!

A Magyar Természetvédők Szövetségének felhívása.

A vírushelyzet miatt az Európai Bizottság újabb 3 hónappal meghosszabbította a folyamatban levő európai polgári kezdeményezések határidejét. Így a "Mentsük meg a méheket és a és a gazdákat! Méhbarát mezőgazdaságot az egészséges környezetért" európai polgári kezdeményezés keretében szept. 30-ig gyűjthetjük az aláírásokat. Tovább bővült a szövetségeseink köre: már a Magosfa Alapítvány, a Jane Goodall Intézet és az MME Bükki Helyi Csoportja is támogatja a kampányt.

Több, mint 13 ezer magyar aláírás gyűlt eddig össze, így már csak 2100 magyar aláírásra van szükség, hogy teljesítsük az európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatban Magyarországra vonatkozó feltételeket. Írd alá Te is!

A "Mentsük meg a méheket és a gazdákat!" európai polgári kezdeményezés nemzetközi koordinátoraitól tegnap kaptuk a hírt, hogy az Európai Bizottság újabb 3 hónappal meghosszabbította a jelenleg futó európai polgári kezdeményezések határidejét. Ez alapján elvileg szept. 30-ig gyűjtetnénk az aláírásokat. Tekintettel arra viszont, hogy még mindig zajlanak a Bizottság, a Parlament és az Európai Tanács (a tagállamok miniszterei) között a tárgyalások a következő hét évre vonatkozó Közös Agrárpolitikáról (KAP), a kampány koordinátoraival egyetértve szeretnénk mindent megtenni azért, hogy legkésőbb június végéig összegyűljenek a szükséges aláírások, mert így talán több esélyünk van, hogy érdemben befolyásoljuk a következő hét év uniós agrárpolitikáját.

A méhes földje

Amikor az ember partnerként tekintett a méhekre, mindig virágzó volt viszonyunk, amikor az ember kirabolta és elpusztította őket katasztrofális. - Weiner Sennyey Tibor esszéje a méhekről és a méhek kultúrtörténetéről, szerepéről a művészetben, különös tekintettel a magyar irodalomra.

Jelenleg 13 660 aláírásnál tartunk, ami azt jelenti, hogy már összegyűlt az európai polgári kezdeményezések kapcsán Magyarországra előírt aláírások 86,7%-a. Már csak 2100 aláírás kell, hogy meglegyen a szükséges 15 750 magyar aláírás. (Na és persze kellene még kb. 20 százaléknyi tartalék, ezért inkább a 19-20 ezer magyar aláírás összegyűjtése lenne kívánatos.) Az elmúlt két hónapban lefolytatott kampányunk dinamikáját figyelve ez nem teljesíthetetlen.

Nemzetközi szinten eddig 461 512 aláírás gyűlt össze online, emellett több tízezer aláírás összegyűlt papíron is.

Ahhoz, hogy érvényes legyen egy európai polgári kezdeményezés, ahhoz az szükséges, hogy összesen egy millió aláírás összegyűljön az EU-tagállamokban, és legalább hét ország teljesítse a lakosság arányosan rá vonatkozó kvótát. Eddig öt ország teljesítette az európai polgári kezdeményezésekre előírt aláírások számát, ha így folytatjuk, Magyarország lehet a hatodik!

Kép

Magyarország egyre jobban zöldül a térképen, ami azt jelenti, hogy hamarosan elérjük a szükséges 15 750 magyar aláírást.

Hogy a kitűzött célt elérjük, ahhoz az is hozzájárulhat, ha minél több civil szervezet támogatja aktívan a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! európai polgári kezdeményezést. Ezért is fontos, hogy az elmúlt hetekben tovább bővült a szövetségeseink köre. Csatlakozott a kampányhoz a a Magosfa Alapítvány, a Jane Goodall Intézet és az MME Bükki Helyi Csoportja is. Várjuk további civil szervezet csatlakozását!

Március 10 a beporzók napja, erről itt nézhetitek meg Dr. Vásárhelyi Tamás előadását:

 

Forrás Magyar Természetvédők Szövetsége / Fidusz