Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Szociális támogatás íróknak a Szépírók és az Írószövetség részéről is

Szociális támogatás íróknak a Szépírók és az Írószövetség részéről is

2021. 02. 11., Csü - 17:36
0 hozzászólás
Szerkesztőségünkbe egyszerre futott be a két írószervezet által kiírt szociális támogatás híre. Mutatjuk őket.
sz
Kép

A Szépírók Társaságának kiírása

Évek óta visszatérő igény mutatkozott arra, hogy a magyar irodalom legjelesebb szerzőit tömörítő független írószervezet, az 1997-ben alapított Szépírók Társasága a szakmai munka mellett a szolidaritás ügyét is előremozdítsa.

Korábban is nélkülöző írótársaink megsegítésének igényét a járványhelyzet és az ezzel együtt megjelenő gazdasági válság felerősítette: nemcsak az irodalmi estek, közönségtalálkozók, könyvbemutatók, fesztiválok elmaradása okozott olykor drámai jövedelemkiesést egyes tagjainknak - a válság a könyvpiacra is jelentős negatív hatással van, így az innen elérhető bevételek nagy része is eltűnt.

Mindezek eredményeként még inkább nyilvánvalóvá vált, hogy sok alkotóművész milyen komoly, nehezen elhárítható anyagi kiszolgáltatottságban él. Ezért tulajdonítunk rendkívüli jelentőséget annak, hogy 2021 elején, hosszú jogi és szakmai előkészítő munka után megkezdi működését a Szépíró Alap, amely a Szépírók Társaságának a Summa Artiummal közösen üzemeltetett segélyezési rendszere. Az alapból a Társaság rászoruló tagjai részesülhetnek, pályázati kiírás keretében benyújtott kérelem alapján, amelyeket az e célra felállított szociális munkacsoport bírál el.

További részletekért kattints ide.

Kép
k

A Magyar Írószövetség támogatni kívánja a nehéz anyagi helyzetben alkotó tagjait. 

A szociális támogatás súlyos vagy tartósan fennálló egészségügyi vagy anyagi probléma, rendkí­vüli élethelyzet esetén igényelhető. A korlátozott pénzkeret miatt 10 főnek tudunk bruttó 50 000 forint támogatást nyújtani egyszeri alkalommal. A kiosztható összeg tehát mindösszesen 500.000 Ft.

A támogatási kérelemnek tartalmaznia kell a kérelmező nevét, pontos lakcímét és telefonszámát, családjában az 1 főre jutó havi nettó jövedelem összegét, valamint a kérelem pontos indokát leg­feljebb 1 gépelt oldal terjedelemben.

A kérelem okainak érdemi kifejtése mindenképp szükséges ahhoz, hogy a támogatásról döntés születhessen! A kérelmező adatait és az általa szolgáltatott információkat az Írószövetség minden esetben bizalmasan kezeli.

A kérelem beérkezésének határideje:

2021. március 5.

További részletekért kattints ide.